Succesverhaal Dex
asielhond dex

Succesverhaal Dex

Dex, voorheen Willem, trainde in maart mee in het programma in de Oostvaarderskliniek. Op vrijdag 26 april was het dan eindelijk zover: hij werd door zijn nieuwe baasjes opgehaald in het dierenasiel Zwolle. Onlangs kregen wij een leuke update van de nieuwe eigenaars; wat een prachtig succesverhaal!

“Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag 26 april hebben wij Willem opgehaald in het asiel Zwolle. 

Wat een ontzettende lieverd hebben wij erbij. We zijn heel blij met hem en noemen hem nu Dex. Hij vindt de naam leuk, want hij luistert er al heel goed naar.

Wij hebben altijd rottweilers gehad met een rugzak. Allemaal herplaatsers en dat doen we al ruim 20 jaar. Dex woont nu bij ons, samen met een teefje van net 4 jaar. Het gaat super goed. Voor ons is Dex heel makkelijk. Hij is intussen is al aardig gewend en doet het super bij ons. Het is een lieve hond, die goed luistert.

hond dex

Hij vindt sommige dingen (objecten) wel spannend en dan blaft hij, maar als je er met hem heen loopt, is het al snel goed. Hij heeft energie voor 10 en speelt het liefst in de tuin samen met onze andere hond. Lekker samen ravotten.

Wandelen vindt hij heerlijk; hij is in het begin ook erg enthousiast en trekt dan behoorlijk. Maar hij is hier heel goed in te begeleiden, want hij kan wel heel netjes aan de riem lopen. Hij vindt het heerlijk om bij je te liggen en kruipt graag even op schoot.

Alles in de omgeving is leuk, mensen, andere honden, het maakt hem niet zo veel uit. Hij stapt er met veel enthousiasme op af. Dex vindt het leuk om iets met je te doen in de vorm van een spelletje, lekker stoeien of snoepjes zoeken. Hij is graag waar wij zijn.

We zijn nu aan het oefenen om af en toe even van huis weg te gaan en de honden alleen te laten. Laatst gingen we even een boodschap doen en toen bleven zij samen thuis. Dat is heel goed gegaan. Groot voordeel is dat ze bij ons lekker naar buiten kunnen wanneer ze willen en er altijd wel ergens speelgoed ligt om mee te spelen.

We zijn heel blij met Dex. Hij brengt een hoop vreugde mee. Hij is een vrolijke, lieve hond. Hij kan lekker ondeugend zijn en zich ook heerlijk alleen vermaken in de tuin!”

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans