Succesverhaal Eddy
Eddy

Succesverhaal Eddy

Eddy heeft een nieuwe naam gekregen. Nu is hij bekend als Rudy.

Beste trainer van Rudy en mensen van Dutch Cell Dogs.

Even een update over Rudy, de XXL Mechelse herder Eddy uit asiel Crailo, Hilversum die afgelopen augustus en september getraind is in de Oostvaarderskliniek.
Het gaat fantastisch met Rudy!

Halverwege zijn trainingsprogramma hebben we Ed ‘ontdekt’ in het asiel. Het was heel leuk om in die weken te merken hoeveel vorderingen hij maakte gedurende het trainingsprogramma. Na zijn ‘afstuderen ‘ is hij op 28 september jl bij ons komen wonen en het gaat geweldig!

Hij is enorm lief en met zijn ogenschijnlijk ‘luie karakter’ valt het reuze mee!
Hij speelt graag met onze andere hond die bijna even oud is als hij. Dat spelen ziet er soms best indrukwekkend uit! Gelukkig houden ze altijd rekening met elkaar en kunnen ze zo flink wat energie kwijt om daarna weer heerlijk bij elkaar te kruipen. Ons oude teckeltje van 15 vindt al die drukte wel best en slaapt daar heerlijk doorheen…

Ook wordt er veel met hem ondernomen waarbij steevast de show steelt en iedereen van jong tot oud het ‘zo’n lief hondje’ vindt en met hem gaat knuffelen. Hij wandelt veel waarbij hij heerlijk los kan lopen en ons goed in de gaten houdt, Hij gaat mee joggen, naar de markt, dagjes uit en de polder in ( hij is niet bang voor water, maar moet nog wel leren zwemmen ). Zelfs de auto is geen probleem meer!

 Van zijn claustrofobie is weinig meer merkbaar. Hij is het liefst binnen, dicht bij een van ons. Hij ligt overdag graag op kantoor onder het bureau van de baas bij de andere honden heerlijk te slapen. Als het ook voor ons tijd wordt om te slapen gaan de honden naar de hal. Dat probeert hij tegenwoordig te voorkomen. Met even aanlijnen of optillen en dragen naar de hal is dat probleem ook weer opgelost.

“Mijn en Dijn’ is soms nog wel een lastig begrip. Iets ‘moeten’ afgeven of loslaten doet hij echt niet uit zichzelf. Daar wil hij altijd een trekspelletje van maken. Waar we niet op in gaan. Soms kan dat best lastig zijn als hij echt iets ‘los’ moet laten. Dan kan hij ook best grommen en happerig worden. ‘Ruilen’ lukt soms, vaak werkt afleiden beter.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans