Succesverhaal Izzy
Dutch Cell Dogs, hond, Bonnie Izzy

Succesverhaal Izzy

Hallo! 

Izzy was 8 maanden toen we haar adopteerde. Bang, onzeker en nieuwsgierig kwam ze bij ons in huis. Ik zou ondertussen een heel boek kunnen schrijven over alle avonturen die we met haar beleefd hebben en nog steeds beleven maar ik zal proberen het “beknopt” te houden

Vanaf het allereerste moment blijkt Izzy een hondje te zijn met een uiterst zachtaardig en lief karakter. Helaas wordt dit overschaduwd door haar enorme angst voor eigenlijk bijna alles. (Vreemde) mensen zijn hierin koploper, maar ook onverwachte bewegingen, harde geluiden, nieuwe locaties en bezoek aan huis is voor Izzy, zeker in het begin, een enorme uitdaging. Haar angst uit ze door te blaffen naar alles wat ze eng, spannend, moeilijk of overweldigend vindt. Dit brengt soms lastige maar soms ook erg grappige situaties met zich mee.

Izzy is mega trainbaar. Haar “will to please” is immens. Dit helpt haar, maar ons ook, om door middel van (gehoorzaamheid) oefeningen lastige situaties het hoofd te bieden. Er is bijna niets dat ze niet voor ons zou doen. Soms zie je haar met de dag stabieler en zekerder worden en vooruit gaan en soms “klapt ze er zomaar ineens weer een paar weken volledig uit”. Genoeg te doen dus met Izzy in huis! Ondanks haar beperkingen is ze ons beste vriendinnetje geworden en is het fantastisch om te zien dat zij ons volledig vertrouwt en niets liever wilt dan met ons samen op pad te zijn. Ze is een echte honden-hond en vindt niets leuker dan om met andere honden (van kleine chiwawa tot de grootste Deense dog) te spelen en te ravotten. Er is een periode geweest dat ze wekelijks mee ging met de honden uitlaat service. Helaas vertrouwde ze de uitlaters dusdanig niet, dat ze na een paar keer bewust weggerend is. Hier konden we dus niet mee doorgaan. In haar stabiele momenten nemen we haar mee naar het bos, strand en de hei, zodat ze heerlijk los kan lopen en ontdekken. In haar minder stabiele momenten geven we haar rust, leuke denk spelletjes voor thuis en makkelijke wandel uitjes. Zo is ze eigenlijk altijd een heel content hondje.

We nemen haar mee op vakantie als we gaan kamperen in ons kampeerbusje en dit heeft al een mooie collectie aan landen opgeleverd in haar “paspoortje”. Afgelopen zomer hebben we haar leren zwemmen en als het een beetje weer is springt ze het liefste het water in om een “boei” achterna te zwemmen.

Groetjes, 

De nieuwe baasjes van Izzy

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans