Succesverhaal Jena
Asielhond Jena

Succesverhaal Jena

Hallo! 
Hierbij een update over Jena. 

Laat ik zeker voorop stellen dat Jena een lieverd is, ontzettend trouw en waakzaam. Echt mijn maatje geworden, maar dat was tijdens ieder bezoek al duidelijk. 

Er lopen wat gedrags issues met Jena. Hiervoor zijn we in gesprek met de dierenarts en het psychologisch instituut voor dieren in Utrecht. Maar inmiddels denk ik de trigger gevonden te hebben en hier zijn wij onderzoek naar aan het doen. 

Verder is Jena steeds vrolijker aan het worden. Altijd blij mij te zien. We maken samen lange wandelingen waar ze onvermoeibaar blijkt en vindt alles interessant, leuk en spannend. Zodra we richting de auto gaan, is ze helemaal niet meer te stoppen. Want dan weet ze dat we iets leuks gaan doen. Andere honden is nog een drama, maar ook hiervoor wordt een plan opgesteld door het gedrags Instituut. En ik kan ook melden dat we de kat van de buren niet meer gezien hebben, sinds dat Jena in huis is. 

Jena in de tuin

Inmiddels ben ik haar verder aan het trainen op zitten, liggen en inmiddels weet ze dat, als we gaan wandelen, eerst zitten, riem om, wandelen en bij thuiskomst wederom zitten tot ik het commando ” VRIJ” geef. Dan is er iets lekkers en begint het knuffelen weer. Buiten zijn blijft haar favoriet, maar ze heeft geen moeite meer met binnen zijn. De volgende stap is dan ook dat ze naast me blijft lopen, het getrek eruit zien te halen, zodat ze ook aan de lange lijn kan gaan wennen. 

Ik ben haar nu ook aan het laten wennen aan mijn (sinds kort) vriendin en haar dochter heeft al meegewandeld. Jena lijkt haar ontzettend leuk te vinden, maar we blijven nog even waakzaam.  

‘s Avonds mag Jena zelf weten waar ze slaapt. We hebben wel gezien dat ze zich ‘s nachts graag ” verstopt”. Ze komt niet op bed, ook de wil daarvoor heeft ze niet, maar gaat vaak achter een stoel of onder een tafel liggen. Wat prima is…ze is familie en “mag doen en laten wat ze wilt” (binnen de gestelde grenzen). 

 
Dankjewel voor alle trainingen en lessen die je met Jena hebt gedaan, ik kijk uit naar het dagboek.  

Met vriendelijke groet, 

Reg en Jena 

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans