Succesverhaal Jenta

Succesverhaal Jenta

“Sinds twee weken zijn wij de trotse baasjes van Jenta. Nu ze hier al snurkend naast me op de bank ligt, leek het me een goed moment om jullie een update te geven over haar.

Ons avontuur begon eigenlijk al op het moment dat we de keuze maakte naar een eigen hond op zoek te gaan. Kort geleden hebben we een oude langgevelboerderij gekocht met 6000m2 grond, waardoor het we het erover eens waren dat het voor ons eindelijk tijd was om een eigen hond hier een goed thuis te kunnen geven. We zijn beide opgegroeid met honden, dus we keken hier enorm naar uit! Aan Dutch Cell Dogs instructeur Tessa, die ik al langer ken, heb ik gevraagd om met ons mee te kijken naar een hond die zou matchen met ons en wat wij kunnen bieden. De voorkeur ging uit naar een hond van een aardig formaat, want daar houden we beide nou eenmaal van.

En daar was Jenta. Ze zat zo’n beetje aan de andere kant van het land, dat dan weer wel, maar toch besloten we eens te gaan kijken. Direct waren we helemaal verkocht. Deze kennismaking werd begeleid door Ferry, wat wij als een zeer fijne kennismaking hebben ervaren. Ferry had het idee om de tweede kennismaking met Minna af te spreken, zodat we ook wat meer informatie kregen over hoe Jenta was in de trainingen. Bij deze tweede kennismaking hebben we ook de hond van mijn ouders meegenomen, aangezien die relatief vaak bij ons zal zijn. Dit ging super goed. Na deze kennismaking was de kogel dan ook snel door de kerk. Riepen we eerst nog: “Nee, eerst even alles wat op de rit en rustig aan”, riepen we al heel snel: “Volgende week gaan we Jenta ophalen!” We hebben toen direct een speciaal plekje voor haar in huis ingericht waar ze zich terug kon trekken, waardoor wij het gevoel hadden “dit gaan we redden”.

En of we dat redden! Wat een fantastische hond is Jenta! Ze speelt heerlijk op de wei, zelfs al met de hond van mijn ouders, wat super goed samen gaat. Met wandelen en op het erf blijft ze continu in de buurt en verliest ze ons niet uit het oog. Ze is graag mee buiten, maar als we ’s avonds dan eindelijk op de bank zitten, komt ze er maar wat graag rustig naast liggen.

Voor ons is het, nu al, een hond uit duizenden. We willen dan ook graag Dutch Cell Dogs en het asiel bedanken voor het goede werk wat jullie doen!”

Groetjes van de nieuwe eigenaren en pootjes van Jenta!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans