Succesverhaal Luuk
Herplaatser succesverhaal herplaatshond asielhond Dutch Cell Dogs

Succesverhaal Luuk

Bij deze een update over de Amerikaanse Stafford Luuk. Luuk werd in 2019 geplaatst vanuit DOA Amsterdam. Zijn nieuwe eigenaar vertelt enthousiast:

“Vorig jaar oktober heb ik Luuk geadopteerd uit het asiel in Amsterdam. In september dat jaar heb ik mijn vorige Engelse Stafford Donna laten inslapen. Zij was op dat moment 15 jaar oud en was echt op. Ze kreeg meerdere aandoeningen, waardoor het leven te zwaar werd voor haar. Nog steeds zit deze hond in mijn hart!

Toen kwam Luuk in ons leven. We zijn dolgelukkig met hem. Pas kort geleden raakte we per toeval in gesprek met een aantal instructeurs van Dutch Cell Dogs en kwamen we er achter dat Luuk vorig jaar mee getraind heeft in het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma. Vandaar deze update.

Luuk wordt al een jaar lang onwijs verwend. Hij slaapt bij ons in bed (ik ben een echte hondengek) en hij krijgt zo goed mogelijk kwaliteitsvoedsel. Dit is te zien, want hij glanst enorm. Verder wandelen we veel met hem en zelfs fietsen hebben we opgepakt! Op het begin vonden we fietsen best spannend, maar Luuk heeft enorm veel energie en na een wandeling van 17 km hebben we toch besloten te gaan oefenen met fietsen. Dit ging meteen super. Het is natuurlijk een sterke hond van 38 kilo spiermassa en hij heeft een enorm jachtinstinct, dus ik let altijd goed op, maar eigenlijk luistert hij perfect. Ondertussen wandelen we gemiddeld 10 km per dag en fietsen we 5 km op de dag. Zo kan hij al zijn energie kwijt.

In het asiel heette Luuk trouwens Luuk, maar we merkte dat hij niet erg goed luisterde naar deze naam. In zijn paspoort stond de naam Diamond. Dit hebben we een keer getest door deze naam te roepen en hij reageerde meteen. Sindsdien noemen we hem dus Diamond en hij is onze diamant.

Ik kan nog zoveel vertellen over het avontuurlijke leven van Diamond, maar dan wordt het wellicht een te lang verhaal. Ik wil in ieder geval degene die Diamond getraind heeft bedanken voor zijn inzet en de warmte die hij (of zij) onze Diamond heeft gegeven. Verder hopen wij nog lang te genieten van de verrijking die Diamond (Luuk) ons brengt.”

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans