Succesverhaal Rocky
asielhond_rocky

Succesverhaal Rocky

Asielhond Rocky trainde dit voorjaar mee in het Dutch Cell Dogs programma en vond in mei de liefde van zijn leven. Hij mag inmiddels genieten van een leven vol aandacht, knuffels en avontuur! Wij delen graag zijn verhaal met jullie – van A tot Z – want DIT is wat jullie als donateurs, fans, volgers… mogelijk maken! 

Rocky in het asiel

Rocky is hyper energiek, behoorlijk stressgevoelig en snel afgeleid. In het asiel was hij dan ook heel erg druk en had hij moeite om rust te vinden. Als je hem aan zijn kennel ging begroeten, sprong hij letterlijk tot de bovenkant van de deur om zich daar dan weer op af te zetten en alle kanten op te springen.

Maar Rocky was héél geliefd in het asiel, echt iedereen was gek op hem. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en is zo’n ontzettend lieve knuffelkont! Ook onze instructeurs hebben erg genoten van zijn aanwezigheid en maakten graag tijd om hem ook na de training nog even lekker te knuffelen.

Trainer D. en Superhond Rocky 

Rocky werd in het trainingsprogramma gekoppeld aan D. En trainer D…  was minstens even druk als hem! Dát werd een uitdaging. Gelukkig was hier op voorhand goed over nagedacht door onze instructeurs. Want Rocky en zijn trainer spiegelden mekaar als het ware: was de ene druk, dan de andere ook.

En toen… viel het kwartje! Trainer D. leerde zélf rustiger en geduldiger te worden, en plots ging de training ook voor Rocky stukken beter. Samen hebben ze ontzettend veel geleerd en mooie stappen vooruit gemaakt.

asielhond_rocky

Rocky’s zoektocht naar een nieuwe eigenaar

Voor Rocky gingen we samen met het asiel op zoek naar een geduldig, maar energiek baasje die voldoende tijd had om leuke dingen met hem te doen én – niet onbelangrijk –  verder aan de bak te gaan. Je adopteert namelijk geen kant-en-klaar pakketje in het asiel. Nee.. Je haalt een hond met een (klein of groot) rugzakje in huis, en dan ben jíj aan de beurt om hier iets van te maken.  

Bovendien was Rocky erg gevoelig voor stress en prikkels, daarom werd er in de eerste plaats een thuis in een rustige omgeving gezocht voor hem.

Eindelijk naar huis! 

En plots stond er in het asiel een jonge meid uit het drukke Amsterdam. Tot over d’r oren verliefd op Rocky, zich bewust van het feit dat er nog veel werk aan de winkel was en he-le-maal bereid om zich 100% in te zetten voor haar nieuwe liefde. 

Bericht van Rocky’s nieuwe baasje

“Het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma was een geweldige opstap voor de trainingen die ik nu samen met Rocky doe. Hij leerde maar liefst vijf nieuwe trucjes aan in de laatste drie maanden!

Rocky leidt door zijn zware verleden aan PTSS (posttraumatische stressstoornis), maar dankzij therapie en medicatie die zijn angsten en stress vermindert, is hij nu de gelukkigste hond ooit!

We gaan iedere week op avontuur; naar het strand, naar het bos… Hij is een geweldig kereltje en ik kan zijn Dutch Cell Dogs trainer niet dankbaar genoeg zijn voor wat hij allemaal voor Rocky heeft gedaan. Jouw zachte en duidelijke training was een uitstekende basis voor mij om met Rocky te werken aan een leuk, comfortabel leven samen”.

Wij wensen Rocky en zijn nieuwe baasje ontzettend veel succes en geluk toe! 

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans