Succesverhaal Shiva
Dutch Cell Dogs, hond, Shvia

Succesverhaal Shiva

Beste mensen van Dutch Cell Dogs,
En vooral beste trainer van Shiva,

Afgelopen dinsdag hebben wij Shiva uit het dierenasiel van Breda opgehaald. Hier ging wel wat aan vooraf natuurlijk. Nadat we de keus hadden gemaakt om een asielhond te nemen zijn we gaan kijken op de site van het asiel. Onze blik viel direct op Shiva. Wat een mooi beest zeg, maar wat een verhaal erbij. Toch het formulier ingevuld en onze interesse laten blijken. In het daarop volgende telefoontje van het asiel werd een en ander uit de doeken gedaan over Shiva. Daar moesten we wel even over
nadenken zeg. Moeilijk plaatsbare hond, angst agressie, weten niet of Shiva alleen thuis kan blijven, etc, etc. Toch wilde we Shiva hebben en een nieuwe kans geven. We konden kennis komen maken en tijdens deze kennismaking werden wij ook beoordeeld. Bij aankomst werden we begroet door een grommende en blaffende Shiva, maar daar waren we op voorbereid. Koekjes deden het goed. Onder begeleiding gaan wandelen, toen alleen met een begeleidster op afstand en later zelfs nog alleen met Shiva gewandeld. We zagen haar een keer uitvallen tegen twee mannen die aan kwamen lopen en ook de agressie naar een hond hebben we gezien. Maar naar ons toe was ze al heel lief en wat een mooi beest is Shiva. Het heeft uiteindelijk bijna drie weken geduurd voordat we Shiva gingen ophalen, maar dat was onze eigen keus. We hadden eerst thuis een groot feest en de zaterdag daarna een familiedag en zouden we de hele dag weg zijn. Dat vonden wij geen goede start voor Shiva. Als ze komt willen we er ook voor haar zijn en veel aandacht kunnen geven. Alleen blijven en dergelijke rustig opbouwen. In de tussentijd regelmatig met haar gaan wandelen en ook een zaterdag mee naar huis genomen. Ging allemaal prima.

Op een dinsdag zijn we Shiva gaan halen, nadat we thuis ook alles voor haar hadden ingericht. Een flinke Bench, een grote poef met een dekentje erover enzovoorts. Het ging ook direct als vanzelf. Zo hobbelde achter ons aan, ging op de poef liggen of in de Bench, begon te spelen met de stofzuiger. ‘s Avonds op de poef en wij op de bank. Toen de TV aanging werd Shiva erg gestrest. Grommen, trillen, haren overeind en kwijlen. TV weer uit. Later opnieuw aangezet zonder geluid en langzaam geluid steeds harder. Na 4 dagen was het geen probleem meer.

En na 4 dagen Shiva in huis te hebben dachten wij, wat hebben jullie met die hond gedaan. Buiten het feit dat het een schatje is, veel aandacht vraagt en geaaid of geknuffeld wil worden, luistert ze heel erg goed. Ze is erg geduldig, kan zover wij zien ook goed alleen blijven. Het is echt super en ze is zo lief. Zelfs tijdens het eten blijft ze op afstand en komt ze niet staan schooien, ze blijft als ze moet
blijven, komt als we ze roepen. Dat jullie/jij dit in 8 weken gedaan hebt snappen wij niet. Geweldig knap. Wij kunnen er alles mee doen. Echt onze dank en complimenten voor de trainer van Shiva.

Nogmaals namens ons, dank je wel en petje af. Te gek.

Met vriendelijke groet en een poot van Shiva

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans