Succesverhaal Silver

Succesverhaal Silver

Hallo,

Ik ben Silver en ik ben 1,5 jaar oud.

Ongeveer een half jaar geleden ben ik als vondeling binnen gebracht bij het dierenasiel in Almere. Ik had het hier op zijn zachts gezegd niet zo naar mijn zin. Ik zit bomvol energie en die kon ik daar niet kwijt waardoor ik soms erg lastig te hanteren was voor de medewerkers. Gelukkig mocht ik meedoen met het Dutch Cell dogs project in de PI in Lelystad.

Het trainen vond ik erg leuk en ik deed dan ook hard mijn best voor mijn trainer. Op een dag had ik training en stond één van de bewaarders bij de training en ik was direct verkocht! En hij blijkbaar ook! Want diezelfde week stond deze meneer in het Asiel om met mij te lopen om mij te leren kennen. In de komende periode gingen hij en ik een aantal keer per week samen wandelen en liet ik zien hoe lief ik eigenlijk ben. Uiteindelijk mocht ik ook écht mee naar huis! Wat fijn om weer een huis te hebben en wat een rust!

Mijn nieuwe baasje gaf mij een nieuw begin en daar hoort ook een nieuwe naam bij. Ik heette vanaf dat moment Ricky, een eerbetoon aan de moeder van mijn nieuwe baasje. Omdat ik mij niet van mijn beste kan had laten zien in het asiel kreeg mijn baasje nog wat begeleiding van de stichting Dutch Cell dogs. Maar gelukkig bleek dat ik in huiselijk sfeer een uber schatje ben en het liefste heel de dag tegen mijn baasje aan lig, of er boven op, mij best als ik maar bij hem in de buurt kan zijn. Ik heb het nu super naar mijn zin en geniet vol op van alle aandacht en knuffels. Ook het wandelen vind ik super leuk, ik ben erg nieuwsgierig naar andere honden en ga er dan even rustig voor zitten om alles een beetje te bekijken. En binnen in huis, als mijn baasje tv kijkt dan kijk ik graag mee. En als mijn baasje op de bank ligt, dan lig ik erbij. En als mijn baasje even weg is geweest begroet ik hem alsof ik hem een jaar niet heb gezien, ik laat graag blijken dat ik erg blij ben. Soms ben ik zo blij dat ik een ererondje over de bank en door de kamer doe.

Mijn baasje heeft ook allemaal leuke speeltjes voor mij gekocht die ik regelmatig kom brengen zodat we samen kunnen spelen. En als ik alleen speel dan ben ik een ster in knopen uit mijn flostouw te halen, zonder deze kapot te maken… Ja, ik gedraag mij echt voorbeeldig en ik weet zeker dat mijn baasje en ik samen heel gelukkig zullen worden.

Nou, ik ga weer verder met mijn bot! Dag dag!

Pootjes van Ricky

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans