Succesverhaal van Chica
Dutch Cell Dogs, hond, Chica

Succesverhaal van Chica

Dag lieve mensen,

Dit is het succesverhaal van Chica en een pleidooi voor het adopteren van (oudere) asielhonden.

Chica heeft bijna twee jaar in het dierenasiel in Almere gewoond voordat zij vlak voor Kerst 2018 bij ons mocht komen wonen.

Waarom zij zo lang heeft moeten wachten op haar gouden mandje, Joost mag het weten. Omdat zij wellicht jong van geest is, in een wat ouder lijfje (zij is inmiddels 11 jaar)? Te oud voor de hondensport maar te jong voor mensen, die op zoek zijn naar een oude, rustige hond voor een straatje om. Op 31 december 2016 is Chica ter adoptie afgestaan. Te weinig tijd voor haar was de reden van afstand. In oktober 2017 ben ik voor het eerst als vrijwilliger een paar keer in de week met haar gaan wandelen. Wat was zij blij om in een andere omgeving te zijn, te ballen, zwemmen en zoekspelletjes te doen en1 op 1 aandacht te krijgen! Tijdens de wandelingen haar favoriete bal, een chuck it in haar bekje. Eindelijk “werken” en dat had zij als hond uit een werklijn zo gemist. Zij wist niet hoe snel zij uit het asiel moest rennen om na afloop van de wandelingen met veel tegenzin naar haar hok terug te keren. Ondanks alle goede zorgen van de verzorgsters van het asiel en een paar mede wandelaars, wilde zij weg en het liefste zo snel mogelijk.

Helaas konden wij haar destijds nog geen for ever home bieden. Wij hadden 4 honden: 1 Mechels teefje (8 jaar) en 3 Mechel/x Mechel reutjes (8, 9 jaar). Twee van de heren konden na een ruzie niet meer samen met elkaar leven en wij hielden ze ieder in een afzonderlijke ruimte. Chica er bij zou voor haar te onrustig zijn en, als beide teefjes elkaar niet accepteerden, was er geen mogelijkheid om gescheiden te laten leven. Want ons uitgangspunt bij alle asieldieren, die wij hebben geadopteerd of nog gaan adopteren is, dat zij komen en blijven voor de rest van hun leven.

Ondertussen was ik heel hard aan het duimen voor haar dat er lieve mensen zouden komen, die Chica accepteren zoals zij is. Die haar niet zo nodig moeten veranderen. Wil zij met een bal of speeltje in haar bek wandelen, laat haar dat dan doen. Reacties bleven helaas uit of de belangstellenden waren geen geschikte adoptanten.

Chica mocht in 2018 meedoen aan de training van Dutch Cell Dogs. Wat was ik blij voor haar. Nog meer afleiding en aandacht voor haar. Ik ben naar een demodag geweest en heb mogen ervaren hoe de begeleiders van de kliniek en de trainers van Dutch Cell Dogs aan het werk waren met de honden. Geduldig, liefdevol en gedreven kwam het op mij over. Prachtig om te zien!

Op 5 december 2018 hebben wij helaas 1 van de reuen, Daan, moeten laten inslapen. De moeilijke keuze van het loslaten. Het went nooit. Iedere keer weer het intense verdriet maar dat weegt niet op tegen de blije koppies van een nieuw asieldier en dat werd Chica. Na de kennismakingen met de 3 andere honden is Chica vlak voor Kerst 2018 bij ons komen wonen. Wat was zij blij! Alles moest zij in eerste instantie meemaken en zij vond haar grote liefde in Sjuul. De liefde was wederzijds. Uren kunnen zij met elkaar spelen. Prachtig om te zien. Zij heeft rust in haar kopje gekregen en is inmiddels ook een stuk dikker geworden. De wandelingen samen met haar grote liefde vindt zij geweldig. De schuifpui open bij mooi weer en rennen en snuffelen in de omheinde tuin vindt zij super. Daarna is het uitrusten op een charmante wijze. Chica hoeft gelukkig niet gescheiden te leven. De dames zijn geen dikke vriendinnen maar laten elkaar wel met rust. Tussen Chica en de andere reu, Hugo, gaat het prima.

Chica heeft haar for ever home gevonden. Zij en wij zijn erg blij met haar. Chica is de 2e wat oudere asielhond, die wij hebben geadopteerd. Het is prachtig om de grijze blije koppies te zien glunderen en het genieten van een fijn, liefdevol huis. Heel veel dank aan de verzorgers van het asiel, maar zeker ook aan jullie van Dutch Cell Dogs en aan de trainer in de kliniek van Almere. Wij vinden het leuk als hij dit bericht over Chica te lezen krijgt. Wij hebben inmiddels zijn dagboek over de training met Chica gekregen en zijn er erg blij mee!

Met een hartelijke en diervriendelijke groet,

Liesbeth & Lex,
de honden: Isa, Sjuul, Hugo en Chica.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans