Succesverhaal van Ferdi

Succesverhaal van Ferdi

Mijn vorige Mechelse herder is in mei overleden.In juni ben ik op vakantie gegaan naar Frankrijk, maar dat deden we altijd samen. Ik vond dat nu zo ongezellig in mijn eentje! Moest ik ineens helemaal in mijn up zwemmen in de Middellandse zee. Ik miste een maatje. Toen ben ik gaan Googelen en kwam ik bij DierenOpvang Amsterdam terecht.

Ferdi viel mij, als Mechelse herder, gelijk op. Ik heb toen een afspraak gemaakt en ben een stukje met hem gaan wandelen. Ik hoorde over zijn verleden, maar heb daar niet zo’n problemen mee. Je moet gewoon geduld hebben met een hond.

Ik heb Ferdi de eerste week doodgeknuffeld. Ik merkte wel dat hij daar behoefte aan had. En hij doet zo goed zijn best! We doen het vooral lekker rustig aan en op zijn tempo. Ferdi kon nog niet zwemmen, maar dat heb ik hem geleerd. Ik heb de stok steeds een stukje verder in het water gegooid en zo gezegd, zo gedaan… voor Ferdi is niks te gek. Als dat wel zo was, ook geen probleem. Ik heb aaaalleeeee tijd. Als het vandaag niet lukt, lukt het morgen en anders overmorgen.

Ferdi is een hele sociale hond. Elke ochtend gaan we wandelen in het bos. Dan begroet hij alle mensen en andere honden die we tegen komen. Met een weekje kon hij al los! In de middag gaan we lekker een stukje fietsen. Ik ben eerst begonnen in de tuin. Ik dacht als ik dan val, dan doet het niet zo’n pijn als op het asfalt. Uiteindelijk konden we meteen al een klein rondje maken in het rustige gedeelte van onze stad. Ik heb echt een tophond! In september gaan we voor het eerst samen op avontuur naar Zuid-Frankrijk. Ik kan niet wachten om gezellig samen in de Middellandse zee te zwemmen!”

Het nieuwe baasje van Ferdi

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans