Succesverhaal van Yairo
Dutch Cell Dogs, hond, liggen

Succesverhaal van Yairo

Hier een brief van de nieuwe eigenaar van Yairo. Yario heeft vanaf augustus 8 weken getraind in P.I. Almelo en komt uit het asiel in Apeldoorn.

Yairo woont sinds 10-01-2020 bij mij.

Op basis van informatie van het asiel ging ik ervanuit dat ik ongeveer een halfjaar tot een jaar nodig zou hebben om Yairo gelukkig te maken.

Onderstaand berichtje heb ik na 1 dag naar het asiel gestuurd:

“Hierbij even een kort berichtje betreffende Yairo!

Hij voelt zich al helemaal thuis! Hij is super relaxed en zooooooooooooooo vreeeeeeeeeeeselijk LIEF!  Tijdens onze wandelingen had ik al wel door dat hij het wel fijn vond om bij mij te zijn, maar zoals hij zich nu gedraagt lijkt het wel of hij nooit anders heeft meegemaakt. Hij is gek op zijn knuffels en ballen en wij spelen er heel erg leuk en wild mee???? Eten gaat in etappes, eerst de helft van de brokken en ca. 2 uur later de rest.Waarschijnlijk is hij ook in/met een bench opgegroeid want hij gaat er uit zichzelf af en toe even lekker in liggen en komt dan weer met nieuwe energie uit om te knuffen en spelen.”

We zijn nu een week verder en de wandelingen (aan de riem) door het bos waren niet erg leuk voor Yairo en mij. Hij trok heel hard en ik merkte dat hij ’s avonds nog heel veel energie over had. Ik wist meteen dat hij los moest kunnen rennen en spelen.

Donderdagmorgen 16-01-2020 heb ik jullie gebeld en door de informatie van jullie heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben met hem naar een omheind hondenbos gegaan.  Voor de zekerheid heb ik iemand meegevraagd om, indien nodig, mee te helpen zoeken als Yairo er vandoor zou gaan.

We hebben Yairo in het hondenbos eerst een stukje aan de riem meegenomen en toen was het moment daar om hem los te laten………..

Wat er gebeurde is met geen pen te beschrijven, zo mooi! Yairo schoot uit de startblokken, stopte na een meter of 50 om te kijken waar wij waren en ging er volgas weer vandoor. Kriskras door het bos, rende hij volledig uit het zicht en kwam steeds weer even controleren waar wij waren.

Het eerste hondje dat wij tegenkwamen had een stok en weinig interesse om met Yairo te spelen, maar de volgende hond was wel in voor een flinke ren- en stoeipartij. Prachtig om te zien! Yairo heeft veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en was echt voldaan moe na al het spelen. ????

Vanmiddag besloot Yairo al snel dat hij alleen op ontdekkingsreis door het hondenbos moest en ging er vandoor. ????Toch wel een beetje bang dat er iets vervelends zou kunnen gebeuren ben ik op zoek gegaan. De mensen die hem hebben gezien vertelden mij dat hij heel erg lief speelde en erg goed reageerde op andere honden!

Na ongeveer een halfuur zoeken kwam ik Yairo weer tegen en waren wij allebei heel erg blij dat we elkaar weer zagen! Terwijl wij weer richting de uitgang liepen bleef hij kort bij mij in de buurt????. Het leek erop dat hij behoorlijk geschrokken was dat hij mij niet meer kon vinden????Na dit “avontuur” straalt hij van plezier en ligt lekker wijdbeens op zijn rug op de bank te slapen!

De kortere wandelingen aan de riem gingen al redelijk goed, maar nu hij ook zijn energie goed kwijt kan trekt hij bijna niet meer aan de riem!

Yairo ligt ook bijna niet meer in de bench of op zijn ligkussen. Hij ligt nu het liefst op de bank met vier pootjes in de lucht????.

Inmiddels is het een vast ritueel geworden dat we 1x per dag naar het omheinde hondenbos gaan en Yairo vindt het geweldig! Hij wordt per dag liever en let steeds meer en beter op mij. Hij verliest mij niet meer uit het oog en zodra ik hem roep komt hij in volle vaart op mij af rennen. ’s Avonds is hij voldaan moe en wil dan het liefst tegen mij aan een dutje doen op de bank. Hij snurkt ook behoorlijk trouwens????

Yairo is een hele blije, relaxte en lieve hond!

 

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans