Stichting Dutch Cell Dogs haalt Ken Ramirez naar Nederland

Ken Ramirez komt speciaal voor Dutch Cell Dogs naar Nederland om een seminar te geven. Jij kunt daarbij zijn! Door niet alleen onze instructeurs deel te laten nemen, maar dit seminar ook voor collega professionals open te stellen, kunnen we investeren in ons kenniscentrum en investeren in waar we het beste in zijn: het trainen van asielhonden!

Stichting Dutch Cell Dogs Seminar

Honden opvoeden en gelukkig maken is ons doel. Ons trainingsprogramma is er dan ook op gericht om de asielhonden te helpen, zodat ze meer kans hebben om een nieuw huis te vinden. Onze instructeurs werken heel hard om deze honden te begeleiden en de vaardigheden te leren die ze nodig hebben. Maar net als de asielhonden, moeten ook zij zich blijven ontwikkelen om de steeds veranderende buitenwereld te kunnen bijbenen.

Om de kennis en vaardigheden van onze Dutch Cell Dogs instructeurs naar het hoogste niveau te tillen, laten we ze door de toptrainers van de wereld scholen en coachen. Één van die trainers is Ken Ramirez.

Ken Ramirez komt speciaal voor Dutch Cell Dogs naar Nederland om een seminar te geven. Jij kunt daarbij zijn! Door niet alleen onze instructeurs deel te laten nemen, maar dit seminar ook voor collega professionals open te stellen, kunnen we investeren in ons kenniscentrum en investeren in waar we het beste in zijn: het trainen van asielhonden!

Het seminar kost €220,- voor twee dagen. Het seminar is helemaal volgeboekt. Wil je graag opgenomen worden op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar kantoor@dutchcelldogs.nl

Wanneer?

Zaterdag 3 november en zondag 4 november 2018

Locatie

Martin Gaus Academie
Bronsweg 11A
8211 AL Lelystad

Accreditatie

Certipet: 10 punten
SPPD: 10 NP’s
CKI/Raad van Beheer: 45 punten, Cat. A
APDT-Bene: 40 punten
NVGH (Alpha): 8 PE’s

Opmerking

Het Dutch Cell Dogs Team en Ken overnachten in het Apollo Hotel in Lelystad. Middels deze link kun je als deelnemer tegen een gereduceerd tarief (€ 59,- inclusief ontbijt) ook blijven overnachten.
Dit seminar is Engelstalig en zonder honden.

Inhoud seminar

Tijdens dit tweedaags seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

ZATERDAG

Complex tools – Ken gaat in op geavanceerde concepten voor de ervaren trainer. Inclusief onderzoek naar misvattingen, wetenschap en praktische toepassingen voor geselecteerde hulpmiddelen. Tools zoals; No Reward Markers (NRM), Recall-signalen, Einde sessiesignalen, Keep Going Signals (KGS), Jackpots, Timeouts, Least Reinforcing Scenario’s (LRS) en gedragsketens, komen aan bod.

Agressie – Ken’s aanpak van agressiemanagement en reductie en een overzicht en analyse van populaire agressiebehandeltechnieken (CAT, BAT, Click to Calm en anderen) komen aan bod.

ZONDAG

Concept training – Hoe tillen we dieren naar een hoger niveau van leren? Tijdens dit seminar laat Ramirez een overzicht van de verschillende toepassingen van concepttraining hiertoe de revue passeren. Concepttraining concentreert zich vervolgens op een of meer van de volgende concepten: modifiers, matching naar sample, mimicry, adduction of tellen.

Hoe word je een toptrainer – Bonusonderwerp, alléén bij voldoende tijd wordt aan dit topic aandacht besteed tijdens het seminar. Een blik op het recept wat Ken heeft gebruikt om trainers op te leiden. Wanneer is een trainer klaar om een ​​nieuw concept te leren? Wat is ervoor nodig om alle theorie en technieken goed op elkaar te laten aansluiten?

Vragen?

Neem contact op met kantoor@dutchcelldogs.nl

 

Mis dit event niet!

Ken Ramirez Training & Consulting

Gericht op het trainen van mensen zodat mensen zich kunnen concentreren op het trainen van dieren.

“Dieren verdienen de beste zorg die we kunnen bieden. Training moet niet worden beschouwd als een luxe die alleen kan worden geboden als er tijd is. Het is een essentieel onderdeel van goede dierverzorging. Net als dat je altijd een medisch onderdeel, een voedingscomponent, een sociaal component en een milieucomponent in diertraining moet meenemen, zo zou ook gedragsmanagement hierin een vast onderdeel moeten zijn.”

Missie

Het verbeteren van de menselijke zorg voor dieren door te focussen op het verbeteren van de vaardigheden van de verzorger door kennis, training en het gebruik van positieve bekrachting.

Waarom?

Mensen voorzien van de vaardigheden en hulpmiddelen om dieren zo humaan, positief en succesvol mogelijk te trainen en te verzorgen.

Hoe?

Door gedragswetenschap te combineren met tientallen jaren praktische ervaring om mensen de middelen te geven die ze nodig hebben om optimale dierenverzorging en training te bieden.

Biografie

In oktober 2014 begon Ken Ramirez als Executive Vice-President en Chief Training Officer van Karen Pryor Clicker Training. Hier houdt hij toezicht op de visie, ontwikkeling en implementatie van training en opleidingsprogramma’s voor de organisatie. Deze rol sluit aan bij Ken’s filosofie om positieve bekrachtigingstraining naar alle uithoeken van de diertrainingswereld te brengen.

Ken was eerder de Executive Vice-President van dierverzorging en -trainingen in het Shedd Aquarium in Chicago. Daar ontwikkelde hij programma’s voor dierverzorging en -gezondheid, het opleidingsprogramma’s voor het personeel, en was hij verantwoordelijk voor de publieke presentatie van de hele diercollectie van meer dan 32.000 dieren. Hij werkte bijna 26 jaar bij Shedd. In oktober 2014 begon Ken een nieuwe rol als opleidingsadviseur bij Shedd, als onderdeel van zijn verantwoordelijkheden voor de Karen Pryor organisatie.

Ramirez is een veteraan met meer dan 40 jaar ervaring als bioloog en diergedragstherapeut die ook negen jaar ten dienste stond van Marineworld Texas. Hij was ook trainer en coördinator bij Ocean Safari in South Padre Island, Texas, en trad ook op als consultant voor vele dierentuin- en aquariumprogramma’s over de hele wereld. Hij begon zijn trainingscarrière met het trainen met blindengeleidehonden en gedurende zijn hele loopbaan heeft veel affiniteit gehouden met het trainen van huisdieren. Hij presenteerde twee succesvolle seizoenen van de tv-serie over het trainen van huisdieren, Talk to the Animal, die de training van huisdieren vergeleek met het belangrijke werk dat gedaan werd met het trainen en verzorgen van dieren in dierentuinen. Hij heeft ook recent nauw samengewerkt met verschillende zoek- en reddingshondenorganisaties, assistentiehondenorganisaties, en organisaties die bom- en detectiehonden opleiden.

Al vanaf 2005 brengt Ken zijn ervaring als trainer van vele cognitieve projecten met zeezoogdieren en primaten naar de hondenwereld. Het meest opvallende is zijn werk met modifier cues, adductie, matchen mbv samples, nadoen en tellen. De laatste twee projecten: het onderwijzen van honden om andere honden na te doen of kopiëren; en het concept om te leren tellen worden momenteel voorbereid op wetenschappelijke publicatie. Beide projecten documenteren cognitieve vaardigheden bij honden die nog niet eerder goed zijn gedocumenteerd of begrepen.

Ramirez is actief geweest in verschillende professionele organisaties, waaronder de International Marine Animal Trainer’s Association (IMATA), waarvan hij een vroegere directeur is. Ken is actief betrokken geweest bij het opzetten van een certificatieproces voor dierentrainers in zoölogische omgevingen. Hij zit sinds 2005 op de faculteit van Clicker Expos van Karen Pryor

Ramirez heeft voor talloze wetenschappelijke publicaties geschreven en talloze populaire artikelen geschreven. Hij is auteur van het boek ANIMAL TRAINING: Successful Animal Management through Positive Reinforcement, gepubliceerd in 1999. Hij doceert ook een opleiding diertraining bij de Western Illinois University.