Succesverhaal Buck

asielhond buck|hond buck

Succesverhaal Buck

Op 24 maart 2021 is Buck verhuisd naar haar nieuwe baasje. Haar baasje is super blij met deze gouden hond en laat ons weten hoe het met Buck gaat.

“Dag allemaal,

Met mij gaat alles super! Mijn baasje behandelt mij hier als een ster, en geef toe, ben ik dat ook niet een beetje? Ik mag overal mee naartoe, want ik ben hier de allerbelangrijkste!

Ik heb al vele mooie plekjes bezocht, zoals Munsterbos, Rozendaal bos, de Maten, de Dorpsbemden en een plek hier even vandaan die Ulkbeek heet, waar we eergisteren echter 4 km verdwaalden op een ronde van 8 km. Gisteren was ik dus zo bekaf dat ik enkel een korte uitlaatronde nodig had en wat trainen, voor de rest lag ik de hele dag als een vloerkleed op de koele grond! Volgende keer gaat de wandel-gps dus mee, voor het geval baasje weer eens de richting kwijt is of een bordje heeft gemist, want ik heb uit goede bron vernomen dat dit niet de eerste keer was!

Straks in de late namiddag gaan we naar de Lieteberg, dat is een hele mooie plaats zegt baasje, met veel ruimte. Andere honden passeerden we tot nog toe probleemloos, afgezien van een reusachtige labrador reu, waarvan de baasjes gelukkig in een ander paadje aan de kant gingen staan, want hij had niet veel goeds met mij voor. Gelukkig zijn de tweevoeters hier braaf en lijnen ze hun honden aan bij het passeren en wordt er door het merendeel rekening gehouden met een hond in training zoals ik. De meeste honden passeren we door het commando ‘volg’, waarbij baasje voortdurend clickt en beloont voor het mooi naast haar opwandelen mét opkijken.

Baasje vindt het helemaal fantastisch dat dat werkt bij mij! Ik mag dan een probleem hebben met honden, ik ben wel netjes afleidbaar en werken voor mijn beloning vind ik duidelijk leuker dan ervoor te kiezen uit te vallen. Hoe jullie dat hebben klaargekregen is fantastisch zegt mijn baasje!

Groetjes vanuit het verre Limburg en poot van Buck”.

Helaas mochten Buck en haar baasjes maar een korte tijd van elkaar genieten, want ze overleed niet veel later onverwachts aan (vermoedelijk) een hartaanval… We vinden dit verschrikkelijk en wensen hen ook via deze weg heel veel sterkte. Anderzijds zijn we wel blij en dankbaar dat Buck toch nog even van een échte thuis en onvoorwaardelijke liefde heeft kunnen genieten! In het volgende verhaal delen wij graag met jullie het Dutch Cell Dogs avontuur, een mooie herinnering, van Buck en haar trainer. Klik op deze link om te lezen hoe dit prachtige duo het beste in mekaar naar boven wist te halen!

hond buck