Succesverhaal Elza

Elza|hond

Succesverhaal Elza

Elza (Luna) is nu ongeveer 3 maanden bij ons. We zien haar nog steeds enorm groeien mentaal en ze is zich duidelijk steeds meer thuis gaan voelen bij ons. Ook zijn we heel erg blij dat ze door Dutch Cell Dogs is uitgekozen om mee te doen, want dit heeft haar overduidelijk goed gedaan!

Tijdens de 8 weken dat ze in het project van Dutch Cell Dogs zat zijn we meerdere keren met haar wezen wandelen. Zodat ze ons alvast leerde kennen en zodat er een basis van vertrouwen was, voordat ze met ons mee zou gaan naar huis. Die wandelingen waren bijzonder en ook bijzonder nuttig. We hebben haar steeds zekerder zien worden tijdens de wandelingen en ook ging ze steeds meer aandacht vragen aan ons, ze zocht ons na een tijdje echt bewust op tijdens het wandelen. En ze genoot duidelijk van het wandelen én van de aandacht. Bij de laatste wandeling met haar vanuit het asiel hadden we haar vertrouwen al zodanig gewonnen dat ze op een bankje op schoot wilde kruipen voor knuffels.Een van de eerste avonturen die we met haar ondernomen hebben nadat we haar mee naar huis mochten nemen was op een zomerse dag naar het strand. We moesten toch al in de buurt van het strand zijn, dus we hebben haar meegenomen en zijn naar een hondenstrand geweest bij de Noordzee. Of het haar eerste keer naar het strand was is onbekend, maar ze was ontzettend enthousiast toen we door de duinen richting het strand liepen. Eenmaal aangekomen bij het hondendeel van het strand was het toch wel een beetje spannend. Maar met de bal spelen wilde ze zeker wel. Hoe lang we met de bal speelden hebben we aan haar laten afhangen, zo lang als zij het leuk vond, bleven we de bal gooien. Dus na de laatste keer gooien moesten we zelf de bal maar weer ophalen. Maar dat is prima, ze mag zelf aangeven wat voor haar genoeg is, want met ons spelen is best spannend, zeker in het begin.
 Na het spelen met de bal in het water gingen we wat eten bij een strandtentje. Daar kreeg ze een hondenkoekje van de bediening en ze heeft super braaf de hele tijd naast de tafel gelegen. Al ging ze wel af en toe controleren of we niet toch iets hadden laten vallen van ons eten, zodat zij dat voor ons kon opruimen.
Thuis is Elza graag daar waar mensen zijn. Dus als wij of een van ons in de tuin is, is Elza ook in de tuin. Ze mag graag in de tuin in de volle zon liggen, ook al is het 35 graden buiten. En als het even kan gaat ze op een tuinstoel liggen, lekker comfortabel op het kussen. De bal is het enige speeltje waarvan wij zeggen dat deze buiten moet blijven. Dus daar spelen we alleen buiten in de tuin of tijdens het wandelen mee. Regelmatig komt ze dan ook de bal brengen als we buiten zijn, maar direct afgeven doet ze niet altijd. Ze vindt het namelijk veel leuker om de bal onder haar bek, bij haar poten, neer te leggen en dan ons uit te dagen de bal af te pakken! Gelukkig is dit spelletje goed en veilig te spelen met haar, want ook al is ze enorm enthousiast, bijten zal ze niet doen.
Haar favoriete plek om te liggen in huis is toch echt wel op de bank. In het begin probeerden we haar nog van de bank af te krijgen. Maar zodra we de kamer uitgingen of alleen al omdraaiden, sprong ze er direct weer op. Dus dit hebben we uiteindelijk maar opgegeven en we hebben ons erbij neergelegd dat er maar kleedjes op de bank moeten liggen, zodat zij op haar veilige, fijne plekje kan liggen op de bank. En ze maakt dan ook graag gebruik van de kussentjes die we op de bank hebben liggen om haar kop op neer te leggen! De bank is ook een prima plek om om aandacht te vragen, kriebels op de buik zijn hier favoriet. De omgeving in de gaten houden gaat ook prima. Net als blaffen naar de postbode indien deze naar de deur komt. Of wanneer er bezoek aanbelt. Maar gelukkig ziet ze steeds beter in dat bezoek echt niet eng is en dat ze ook van bezoek aandacht, kriebels en knuffels kan krijgen. Dus mensen die vaker langs komen krijgen ook wel eens zonder aankondiging een hond op schoot op de bank en een grote lading kusjes van Elza.
Iets waar we met Elza nog wel aan moeten werken is dat ze van menseneten af blijft. Daar heeft ze een grote fascinatie voor en ze doet niets liever dan je eten van je bord af kijken én eten als je even niet op let. Inmiddels hebben we geen kleine vuilnisbak meer in huis, maar brengen we al het afval meteen naar de containers buiten, gezien dat mevrouw heel goed weet hoe ze die kleine vuilnisbak open moet krijgen. En ze is ook een kei in vervolgens al het afval eruit trekken en verspreiden over de vloer, zodat zij keurig alle lekkere hapjes er nog uit kan eten.
Het aanrecht vormt ook geen barrière voor haar, barbecue overblijfselen zijn daar niet veilig. Gelukkig heeft ze er niks aan over gehouden, maar ze heeft de spareribs, worstjes en hamburgers zich zeker laten smaken. Brood van je bord af eten als je even niet op let doet ze ook zonder problemen. Net als de zakjes met haar hondenkoekjes leegroven indien deze binnen haar bereik liggen. Dus echt alles moet buiten haar bereik blijven. En als we dat dan toch een keer vergeten, dan ruimt zij het wel voor ons op.

Samen ergens heen gaan vindt Elza ontzettend leuk. Nieuwe gebieden ontdekken of gewoon in de buurt van huis wandelen, het maakt niet uit, zolang het maar samen is. Op hele warme dagen hebben we het geluk dat het bos dichtbij is en dat het tussen de bomen nog wel koel genoeg is om te wandelen. Maar ook wat verder van huis zijn er enorm veel mooie plekken om samen te wandelen. We hebben ze bij lange na nog niet allemaal ontdekt, dus nog genoeg avonturen om samen te beleven!
Een ander avontuur dat we met haar ondernomen hebben is het bezoeken van een groot hondenevenement. Hier liepen minstens 100 andere honden ook rond en Dutch Cell Dogs stond er met een stand. Zo konden we mooi even gedag komen zeggen en laten zien hoe goed het nu met haar gaat. Het weerzien met de trainster was heel leuk, want Elza was haar nog niet vergeten!

We hopen dat de toekomst nog heel veel meer avonturen zal brengen met Elza en we zijn er ook wel zeker van dat dit zal gebeuren. Zeker met alle vooruitgang die ze al geboekt heeft en de verwachting van de vooruitgang die ze nog zal boeken. We zijn Dutch Cell Dogs, PI Almelo De Karelskamp en haar trainer vanuit De Karelskamp heel dankbaar dat Elza deze mogelijkheid heeft gekregen en alle begeleiding die ze van iedereen heeft gehad.

Pootje van Elza!

Help meer honden aan een nieuw thuis