Succesverhaal Lily

Dutch Cell Dogs

Succesverhaal Lily

Beste trainer,

Wij, adoptiegezin van Lily, willen graag een en ander met u delen over haar eerste weken als ons nieuwe gezinslid. Doordat we veel met Lily gewandeld hebben tijdens haar verblijf in het asiel in verband met het project Dutch Cell dogs, hebben wij haar al een beetje kunnen leren kennen.

De eerste keer dat we haar toevallig zagen, zijn we direct voor haar gevallen. Dat gevoel is gebleven en wordt eigenlijk alleen maar sterker. Wij zeggen bijna dagelijks tegen elkaar, hoe kun je van zo’n lief hondenmeisje nu niet houden? Ze is een echte knuffelkont en wil het liefst de hele dag op schoot of tegen je aan liggen. Eén van onze twee katten vond haar echt niet leuk in het begin, maar nu loopt de kat negen van de tien keer gezellig mee als we gaan wandelen. Onderweg loopt de kat Lily kopjes te geven en Lily probeert de kat te verleiden met haar te spelen.

U zult ook vast gemerkt hebben dat Lily graag haar harnas en uitlooplijn kapot bijt. Wij moeten erg opletten met het uitlaten dat ze niet de lange lijn in de bek neemt want de eerste lijn is al bijna doorgebeten! Het wandelen in onze buurt gaat prima, de omgang met de andere buurthonden gaat goed, wanneer een hond heel enthousiast wordt, wil Lily nog wel eens een beetje angstig reageren, maar het valt allemaal reuze mee met de angstigheid.

Wij willen u heel hartelijk bedanken voor uw inzet tijdens de trainingsdagen met Lily! Omdat één van ons de demonstratie middag heeft bij mogen wonen, is het fijn dat we veel van de dingen die u haar heeft geleerd, ook dagelijks binnen ons gezin in de praktijk kunnen brengen. De afgelopen vier dagen heeft Lily last van diarree. We zijn gisteren met haar naar de dierenarts geweest. Ze heeft wat medicatie voor de komende week en we zijn over gegaan op een speciaal “gastro intestinal” voedsel. We hebben goede hoop dat haar binnenkant hiermee tot rust komt. Zo niet, dan gaan we terug naar de dierenarts. We zijn van plan om komend weekend voor het eerst met haar een wandeling langs het strand te gaan maken en we zijn heel benieuwd hoe ze dat vindt.

Zoals op de foto ligt ze het liefst.

Vriendelijke groet van ons en Lily

Help meer honden aan een nieuw thuis