Succesverhaal Sasja

Sasja|mechelse herder

Succesverhaal Sasja

Het gaat best goed met Sasja. Zij is heel lief, ze knuffelt graag. Maar dan gaat ze ook nog wel een keer snel bijten. Ze is heel nieuwsgierig. Tijdens het rijden in onze bus zit ze bij mijn vrouw op de schoot en dan kijkt ze om zich heen.
Ze leert heel snel. Ze kan zitten, liggen en op haar zijde liggen en dan draait ze door naar haar andere zijde. Ook met blijven heeft ze geen problemen.

Tijdens het wandelen weet ze al dat ze voordat we de weg oversteken, eerst moet zitten en wachten. Ze is soms nog wel gestrest, soms door het drukke verkeer, door skatende jongeren, of teveel prikkels door andere honden of vanuit haar onzekerheid zomaar. Meestal leiden wij haar dan af, door opdracht te geven om te zitten.

Ze weet precies waar we de lekkertjes bewaren, in de opbergkast, en voor die deur gaat ze dan zitten en ons vragend aan te kijken.

Sasja is wel een onzeker hondje, wat niet hard kan worden aangepakt. We proberen dus, door haar rustig te houden en met positieve beloning dingen te laten doen, stappen vooruit te maken. En haar vertrouwen in ons te vergroten.

Onze grootste zorg is nog dat ze diarree heeft. Wij lopen vanaf het begin al bij dierenartsen. Momenteel is ze onder behandeling van een homeopathische dierenarts.
Ze is al veel liever geworden. Maar de diarree blijft.

In het begin vertoonde ze nog puppy-gedrag. Dingen slopen enzo, maar nu hebben we dat wel onder controle. Ze loopt ons constant achterna en als we in de woonkamer zitten, komt ze altijd knuffelen. En dan even later is ze TV aan het kijken, heel intensief.

Ze rijdt graag mee in de bus, dan is ze heel enthousiast.
Groeten Ronald

Help meer honden aan een nieuw thuis