Trainer D. enorm verrast door persoonlijk cadeau

Trainer D. enorm verrast door persoonlijk cadeau

Ooit ontstaan er prachtige momenten waar je kippenvel van krijgt. Zo ook na afloop van de training bij De Woenselse Poort in Eindhoven. Het was een koude winterdag. Voordat iedereen zich binnen weer op kan gaan warmen, werd er kort geëvalueerd hoe de training was gegaan die dag. Wat ging er goed bij de trainer en bij de hond. Dat trainer D. aan het einde van deze training enorm verrast zou worden, zag hij op dat moment nog niet aankomen.

Meer zelfvertrouwen voor trainer D.

D. kreeg de prachtige Faith als trainingsmaatje. Het leerdoel van D. was om successen te ervaren, om zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Hij bleek vanaf de eerste minuut een geweldige trainer te zijn en volgde perfect de trainingsmethode voor Faith op. Als er mensen in de buurt van zijn Faith kwamen, dan zorgde hij meteen voor afstand. Zodra Faith aandacht voor hem had, beloonde hij dit. Dit deed hij consequent en in iedere situatie. Hierdoor heeft Faith positieve ervaringen op gedaan bij het zien en in contact komen van nieuwe mensen. Dit was zijn leerdoel. Trainer D. merkte bij zichzelf dat hij een hond toe kon laten in zijn gevoelswereld, maar ook dat hij op een normale manier afscheid kon nemen van iets waar hij van was gaan houden. Hij heeft volop begrip en geduld gehad met Faith. En Faith heeft zijn trainer geleerd dat hij vertrouwen kan hebben, in zichzelf en in de buitenwereld. Een dreamteam waar wij mega trots op zijn.

Keep the Faith

Natuurlijk was D. ook enorm blij toen hij hoorde dat zijn hond Faith een tweede kans had gekregen bij nieuwe eigenaren. Door de positieve ervaring met Faith wil D. nu nog een keer meetrainen. D. heeft zijn roeping gevonden en wil zoveel mogelijk asielhonden helpen.

Aan het einde van een koude wintertraining werd trainer D. enorm verrast. Iedereen stond al op het punt om naar binnen te gaan, toen hij een persoonlijk cadeau overhandigd kreeg van de Dutch Cell Dogs instructeurs. Een cadeau van de nieuwe eigenaren, om hem te bedanken. Wat bijzonder en attent. Na het uitpakken showde D. vol trots zijn cadeau aan zijn mede deelnemers. De nieuwe eigenaresse had een prachtig portret geschilderd van zijn Faith, met hierop de tekst: Keep the Faith. Je zag de dankbaarheid, trots en ontroering in D. zijn ogen. “Super lief, dat ik zoiets krijg. Wil je namens mij de nieuwe eigenaren, heel erg bedanken?”.

keep the faith

De cirkel is rond

Hoe mooi is dat. Het cirkeltje is rond. Faith kan, in alle vrijheid, laten zien wat hem allemaal is geleerd. Hij vindt vreemde mensen nog steeds spannend, dit blijft een aandachtspuntje, maar hij geniet van de aandacht en liefde van zijn nieuwe baasjes. Gelukkig wordt er door de nieuwe eigenaren ook volop met hem getraind, zo wordt het harde werk voortgezet. En trainer D.? Hij had het ondanks de kou, warm gekregen en liep vol trots en zelfvertrouwen met zijn schilderij naar binnen.

Heeft dit verhaal jou ook geraakt? Hier is waar we het allemaal voor doen, een tweede kans voor hond én mens. Wil je ook een bijdrage leveren aan meer mooie verhalen, wordt dan donateur. Voor slechts € 3,- per maand kun jij het verschil maken.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans