Trainer D. leert in zijn tweede trainingsblok omgaan met verandering
hondentrainer

Trainer D. leert in zijn tweede trainingsblok omgaan met verandering

D. heeft zijn tweede trainingsblok volbracht! In het vorige blok trainde hij de sterren van de hemel met zijn Faith. Faith is ondertussen geplaatst bij geweldige mensen die trainer D. een prachtig cadeau gaven; een schilderij van Faith. Wát een aandenken!

Waar D. voor zijn allereerste trainingsblok nog zo zijn twijfels had om naar de intake te komen, liep hij nu over van enthousiasme en goede zin. Het vorige trainingsblok met Faith was een groot succes (voor beide!). D. heeft gevoel gekregen voor trainen, geleerd geduld te hebben en zijn zelfvertrouwen is gegroeid (en ook dat van zijn hond).

Eerder afscheid nemen van stuiterbal King

Dit trainingsblok kreeg trainer D. een enorme stuiterbal in handen; King! D. ging serieus met hem aan de slag. Dat was niet makkelijk; King was een opgewonden hond die zichzelf niet helemaal onder controle had. In overleg met de instructeurs van Dutch Cell Dogs kwam trainer D. tot de conclusie dat deze hond nergens anders terecht zou kunnen komen dan in een echte ‘werkfunctie’. Zeer uniek maar waar, die hebben we voor hem gevonden! We hebben besloten dat King daar zo spoedig mogelijk tot zijn recht moest komen. King werd dus eerder geplaatst om getraind te worden als speurhond. Dit was echt de kans van zijn leven en beter voor zijn welzijn en werkdrift.

D. gaat aan de slag met verlegen Chica

Trainer D. kreeg een nieuwe hond om te trainen, Chica. Een verlegen, bange dame die alles nog moest leren. Deze hond maakte D. zelfs wat onzeker, want ze durfde niet altijd alles en was heel snel afgeleid en bang. Naarmate de lessen vorderden werd ze steeds blijer en dapperder doordat D. haar een kans gaf. Trainer D. bleef vriendelijk en geduldig en dat zorgde voor vertrouwen. Zowel Chica als D. gaat nu zelfverzekerder door het leven en ze zien in dat het leven eigenlijk best wel leuk kan zijn!

Help jij mee zodat we meer trainers als D. en asielhonden als King en Chica kunnen helpen? Word donateur!

Wegens privacyregels mogen we D. zijn volledige naam niet noemen en staat D. niet volledig op de afbeelding.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans