Update Jacob
hond jacob

Update Jacob

Onlangs hebben wij het verdrietige nieuws moeten melden over Lisa, de moeder van Jacob. Gelukkig gaat het met Jacob zelf heel erg goed. Hij staat op het punt om cum laude te slagen voor zijn training.

“Jacob is een beetje het sulletje van de klas”, lacht instructeur Ragna. “Maar hij is wel een gemoedelijke goedzak. Hij vindt het heerlijk om lekker bij je te liggen en dan te kriebelen.”

Een tijd geleden lieten we jullie al kennis maken met Jacob. Hij is geen kleine jongen. De 6,5 jaar oude Sint-Bernard is maar liefst 55 kilo.

“We wilden Jacob eerst samen met zijn moeder plaatsen, maar helaas is zij onlangs overleden”, vertelt Ragna. “Hij heeft het verlies goed verwerkt en in de trainingen merken wij daar weinig meer van. We zien wel dat het een wat oudere hond is want hij heeft tijd nodig om bij te komen van de intensieve oefeningen.”

Jacob rondt 9 augustus zijn training af en is dan klaar voor een nieuw thuis. “Op andere honden reageert hij wisselend, maar voor mensen is hij een vriendelijke lobbes. We zijn op zoek naar een plekje waar hij genoeg beweging heeft om fit te blijven. Hele lange wandelingen zit er echter voor hem niet meer in want hij is een heer op leeftijd. Een heer waar je na een rondje in de buurt goed mee kunt knuffelen.”

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans