Wij trainden de 750e asielhond binnen gesloten instellingen
Dutch Cell Dogs, gedetineerde, hond, Emerson

Wij trainden de 750e asielhond binnen gesloten instellingen

750e asielhond Emerson kreeg een tweede kans. Met toekomst. In vrijheid.

Emerson werd samen met tientallen andere honden in beslag genomen  
Het leven van Emerson was afschuwelijk tot het moment dat hij ontdekt werd bij een broodfokker in de regio Deventer. Samen met tientallen andere schatten verbleef hij in oude stallen, met weinig tot geen daglicht. Afgrijselijk moet het geweest zijn.

Verwaarloosd
Door gebrek aan beweging had Emerson doorligplekken. Een teken van ernstige verwaarlozing. Maar wat  helemaal  verschrikkelijk… de arme Emerson poepte stro, puur omdat hij geen normaal eten gevoerd had gekregen. Ernstig vervuild, verwaarloosd en zeer angstig werd hij in beslag genomen bij een broodfokker. Gelukkig kwam de hulp voor Emerson nog op tijd en kon hij met spoed naar de opvang gebracht worden.

Iedereen verdient een tweede kans
Eindelijk was Emerson zijn baasje ontvlucht. En na een aantal weken kreeg hij de kans geven om zijn  nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Als heel bang hondje kwam hij de training binnen. Uit pure angst schoof hij met zijn buik over de grond en was er niets met hem te beginnen. Geen enkel commando werkte helaas. Niet zitten, niet liggen. De hond bleek werkelijk enorm van slag. Meerdere keren dreef hij zijn trainer Ivan tot wanhoop.  Maar zijn trainer toonde geduld, nam de tijd en zette door. Liefde en aandacht geven bleek te werken!  Aaien, borstelen, wandelen. Weken achter elkaar. En bij les acht was het eindelijk zover. ..

Vol enthousiasme
Het vertrouwen van Emerson was gewonnen. Een heel bijzonder moment. Want nu kon het echt trainen beginnen. Acht weken tijd had het nodig om dit moment te bereiken. Maar nu was het dan eindelijk zover.  En wat bleek? De lieve Emerson had alle weken afgekeken bij de andere honden en in no time deed hij alles wat er van hem gevraagd werd! Ook dingen die hij nog nooit eerder had gedaan. Wat een enorm slimme hond.

Niet zomaar een hond.
Emerson is niet zomaar een hond. Emerson is een hond met een verleden. Net zoals zijn trainer Ivan binnen de instelling. Beiden weten hoe het is om lange tijd opgesloten te zitten. Hoe belangrijk het missen van liefde is. Liefde. Aandacht. Kracht. Vertrouwen. In elkaar. Voor elkaar. Het zijn onze belangrijkste waarden om honden als Emerson een toekomst mee te bieden.

Geslaagd! En klaar voor de een nieuwe toekomst…
Geduld wordt beloond. Want ook Emerson is nu geslaagd voor zijn training. Geweldig! Hij is veranderd van een bange hond naar een gezonde, opgewekte, sociale en enthousiaste kerel. En zo willen wij meer honden helpen.

Uniek trainingsprogramma Stichting Dutch Cell Dogs
Dutch Cell Dogs helpt asielhonden en gedetineerden helpt op weg naar een betere toekomst. In vrijheid. Samen gaan zij middels het trainingsprogramma op weg naar een nieuw leven. Asielhonden maken meer kans op een warm, liefdevol thuis. Gedetineerden worden in de rol van trainer socialer, nemen meer  verantwoordelijkheid en doen iets terug voor de maatschappij.  Ook het gevoel van betekenis hebben en groei in eigenwaarde is hierbij van grote waarde. Een absolute win-win situatie.

Dutch Cell Dogs (partner van de Hondenbescherming) is een goed doel en afhankelijk van donaties en giften. Iedere hulp is welkom. Help mee: dutchcelldogs.nl/word-donateur

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans