Afstudeerprojecten in samenwerking met Dutch Cell Dogs
de woenselse poort

Afstudeerprojecten in samenwerking met Dutch Cell Dogs

Yara en Demi zijn 2 geweldige dames die bezig zijn met een afstudeerproject binnen De Woenselse Poort, één van de instellingen waar Dutch Cell Dogs al jaren traint. Ze onderzoeken ieder een ander vraagstuk in relatie tot de samenwerking met Dutch Cell Dogs. Tijdens het trainingsprogramma werken cliënten en asielhonden intensief samen. Cliënten helpen het gedrag van de honden te veranderen zodat deze een grotere kans hebben om geadopteerd te worden. Maar ook voor de cliënten is het leerzaam. De hond fungeert namelijk als een spiegel, waarbij cliënten zien dat eerlijkheid, duidelijke communicatie en positiviteit belangrijk zijn.

Training in de wijk

Demi is bezig met het project ‘Dogs- Cool’. Ze volgt de opleiding Social Work en wil met dit project verkennen wat de kansen en bedreigingen zijn voor het opzetten van een hondentraining in een wijk in Eindhoven. Deze hondentraining zal worden uitgevoerd door een instructeur van Dutch Cell Dogs en een cliënt van De Woenselse Poort. Hierbij staan de thema’s re-integratie, resocialisatie én de-stigmatisering centraal. Demi hoopt dat deelnemende burgers de persoon achter de cliënt van De Woenselse Poort gaan zien en die persoon er laten zijn, zónder het stigma rondom de psychiatrisch patiënt en eventueel het forensische label.

demi dutch cell dogs

Hond als spiegel in herstelproces

Ook Yara is aan het afstuderen bij De Woenselse Poort in samenwerking met Dutch Cell Dogs. Ze studeert Social Work en centraal in haar project staat het vraagstuk “De hond als spiegel op weg naar herstel?” Door het volgen van de trainingen en gesprekken met cliënten, behandelaren en begeleiders, onderzoekt ze wat een Dutch Cell Dogs-training met ze doet en wat voor impact het heeft het.

Om dit vast te leggen gaat Yara een dagboekje ontwerpen waarin verschillende thema’s naar voren komen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: het afscheid nemen van de hond op de laatste training, de sociale vaardigheden die bij de training komen kijken en hoe is het om verantwoordelijkheid te hebben voor de hond. Verder zitten er vragen in het dagboekje die de deelnemers wat meer stilstaan doen bij de groei die zij doormaken tijdens de trainingen.

Yara: “Dit is een ontzettend bijzondere ervaring waar nog veel meer uitgehaald kan worden dan wat nu al gedaan wordt!”

yara dutch cell dogs

Wij wensen Demi en Yara ontzettend veel succes met deze prachtige afstudeerprojecten!

Meer lezen over onze samenwerking met De Woenselse Poort? Ga naar Afstuderen bij De Woenselse Poort en Dagbesteding met dieren: “Die oordelen niet”.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans