Met welke dierenasielen werken wij samen?

 

Samenwerking met dierenasielen

 Dutch Cell Dogs geeft asielhonden een tweede kans door ze te trainen met gedetineerden. Gedetineerden kunnen zich goed inleven in de situaties en trauma’s die deze honden hebben meegemaakt, waardoor er een unieke band ontstaat. Deze band maakt het mogelijk voor deze honden om nieuwe vaardigheden te leren. Dit kunnen basisvaardigheden zijn, zoals ‘zit’ en ‘op de plaats gaan liggen’, maar ook sociale vaardigheden naar andere honden en mensen. Na het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma worden honden sneller herplaatst, waar ook de asielen blij mee zijn. Vandaar dat veel asielen in Nederland meewerken aan ons trainingsprogramma. Samen werken we aan een betere toekomst voor alle asielhonden!

dierenasiel hondenasiel Dutch Cell Dogs

Vind een dierenasiel bij jou in de buurt

 Ben jij benieuwd welke dierenasielen bij jou in de buurt mee werken aan het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma? Hieronder vind je een overzicht van alle asielen waar wij een samenwerking mee hebben:

 • Dierenopvang Breda
 • DOC-T in Tilburg
 • Dierentehuis ’s-Hertogenbosch
 • Dierenasiel Vlaardingen
 • Stichting Dierenasiel Tiel
 • Asiel Zwolle
 • Dierenasiel Crailo in Hilversum
 • Drents Dierentehuis in Beilen
 • Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek in Almelo
 • Dierenasiel de Kuipershoek in Klarenbeek
 • Dierenopvang Amsterdam (DOA)
 • Dierentehuis Louterbloemen in Dordrecht
 • Dierenasiel Gorinchem
 • Dierenasiel Almere 
 • Dierenopvangcentrum Spijkenisse
 • Stichting ROZE in Eindhoven 
 • Dierenasiel Genk (België) 

“Een win-win situatie voor beide partijen”

“Het initiatief van Dutch Cell Dogs ondersteunen wij ten zeerste. Voor de dieren, maar ook voor de gedetineerden is dit een welkome afwisseling waarin ze leren om geduld op te brengen en de rust te geven aan de dieren, maar ook zelf hebben ze hier voordeel bij wanneer zij weer op eigen benen staan buiten de gevangenis. Wij hebben nu drie keer een sessie gehad en wij vinden het fantastisch hoe blij de honden reageren als ze de bekende stemmen van de trainers weer horen. De honden hebben er altijd zin in en komen moe, maar voldaan weer terug in het asiel. Wij vinden het voor het welzijn van de honden belangrijk dat ze een leuke tijd hebben bij ons en als ze binnen hun verblijf dan nog leuke verzetjes hebben is alleen maar meegenomen. Bijkomend punt is natuurlijk dat de honden een goede training krijgen waardoor het voor ons weer makkelijker is om ze te herplaatsen. Kortom, er zijn voor ons veel voordelen aan de samenwerking met Dutch Cell Dogs.” Alwin Tol en Yvonne Reinink, beheerder en assistent beheerder Drents Dierentehuis – Beilen

“Na een paar jaar afwezigheid zijn wij zeer blij dat onze honden weer mee hebben kunnen draaien met het Dutch Cell Dogs programma. Dit is een win-win situatie voor dier en mens. De honden vinden het geweldig om hieraan mee te doen. Zij hebben na een paar keer al door wat het geluid van de bus is en waar dat voor staat. Dolblij springen ze dan ook in de bus, op naar een ochtend aandacht, lol, spel en leren.” Wendy van der Togt, Dierenverzorger bij Dierentehuis Den Bosch

Werk jij bij een dierenasiel? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief voor asielen.

Het Dutch Cell Dogs team!

Betty

Betty

Oprichter Dutch Cell Dogs Dir. Algemene zaken

Marlies

Marlies

Oprichter Dutch Cell Dogs, Dir. Operationele zaken

Alexandra

Alexandra

Instructeur

Ragna

Ragna

Instructeur

Marlous

Marlous

Instructeur

Tessa

Tessa

Instructeur

Minna

Minna

Instructeur

Hanneke

Hanneke

Instructeur

Suzy

Suzy

Administratief medewerker

Tineke

Tineke

Marketing & Communicatie

“Ik ben trots en blij dat ik iets goed kan doen met mijn tijd.”

Strijder

Bestuur

Dutch Cell Dogs is een stichting met een onafhankelijk bestuur, bestaande uit leden met verschillende achtergronden en expertises. De afzonderlijke bestuursleden beschikken over de expertise en netwerken om de organisatie te kunnen bijstaan in het bereiken van haar doelstellingen.
Elk bestuurslid heeft zijn eigen expertise; de bestuursleden vullen elkaar goed aan en de gebundelde expertise tilt de stichting naar een hoger niveau.

Marijke van Genabeek

Secretaris

Wim Bens

Secretaris

Marcel Das

Penningmeester

Eigenaar Bouffantes Finance

Herman Wiegerinck

Voorzitter

Bedrijfseconoom Erasmus Rotterdam, een van de oprichters van VODW Marketing en nu actief als coach voor jonge mensen en ondernemers.

Gijs Bartels

Bestuurslid, Public Relations

Managing Director at Academy Bartels

Geef asielhonden een tweede kans