Door Gijsje durfde J. na twee jaar weer te praten!

asielhond herplaatser herplaatshond hondenvriend gedetineerden Dutch Cell Dogs

Door Gijsje durfde J. na twee jaar weer te praten!

J. was een jongen met extreme communicatieproblemen. Hij had moeite om contact met mensen aan te gaan, om met iemand te praten. Hij maakte geen oogcontact en sloot zich af als iemand tegen hem praatte. J. was in de instelling gestopt met praten en dat duurde in totaal twee jaar. Hij was op dat moment 28 jaar oud.

“J. kwam op de training bij Dutch Cell Dogs, zei helemaal niets en deed er bovendien alles aan om ons te vermijden. Hij durfde het een enkele keer aan om ons aan te kijken tijdens de intake, maar zodra we terugkeken, keek J. weer naar de grond.”

J. kreeg een zeer lieve goedzak van een hond die hij Gijsje noemde. Gijsje is een Bulldog en ze was bij haar vorige baas verwaarloosd en daardoor in beslaggenomen door de overheid. Gijsje was doodsbang om in de auto te gaan. Als Gijsje haar trainer J. zag, sprong ze snel uit de auto. Maar als ze terug in de auto moest dan ging Gijsje plat op de grond liggen met haar 40 kilo en weigerde terug in de auto te gaan. De enige manier waarop Gijsje in de auto wilde, was als J. tegen haar praatte en met ons samenwerkte. Gijsje bleef met lichte tegenzin de auto in gaan als de les klaar was, maar met de hulp van J. deed zij het.

J. kreeg training na training weer vertrouwen in mensen, durfde weer oogcontact te maken en ging weer (al was het super zacht) praten. Omdat de resultaten op de afdeling niet onopgemerkt bleven, was de stap voor J. snel gemaakt om zich voor een tweede training bij Dutch Cell Dogs op te geven.

J. werkt nu als vrijwilliger bij een asiel.

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over wat wij doen of wil je ons steunen?
Lees meer over onze werkwijze en steun ons alsjeblieft, zodat wij nog meer honden en jongens zoals J. kunnen helpen.

Wegens privacyregels mogen we J. zijn volledige naam niet noemen en staat J. niet op de afbeelding.