Finalist van de Purina BetterwithPets Prize

Dutch Cell Dogs

Finalist van de Purina BetterwithPets Prize

Hard werken wordt beloond! We hebben namelijk een mooi geldbedrag gewonnen tijdens de finale van de Purina BetterwithPets Prize op 7 juni 2018. Deze prijs wordt aangeboden door Nesté Purina in samenwerking met Ashoka. We mogen €12.900,- mee naar huis nemen, waar we erg dankbaar voor zijn. Hierdoor kunnen we nóg meer honden en mensen helpen.

De Purina BetterwithPets Prize is een Europese zoektocht naar toonaangevende innovaties gericht op het verrijken van het leven van huisdieren en de mensen die van hen houden door Nestlé Purina PetCare EMENA.

Dat Dutch Cell Dogs in aanmerking komt voor dit mooie bedrag komt doordat wij de wederzijdse positieve kracht van de huisdier-menselijke band zo goed benutten. Wij zetten ons al jaren in om zowel asielhonden als gedetineerden een nieuwe kans te geven op een sociaal hervonden leven. We brengen mens en dier samen, omdat we weten dat zij elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren. Zo komen beiden beter achter de tralies vandaan. Het opmerkelijke is dat deze verfrissende methode niet alleen positief blijkt af te stralen op de honden, maar ook een groot effect heeft op de gedetineerden, die zich in de honden en hun positie herkennen.

Maar liefst 102 initiatieven gaven zich op. Na een strenge selectie kregen twaalf van hen de kans om via een skypegesprek de jury te overtuigen van hun concept. Tijdens dit gesprek wisten oprichtsters Betty Buijtels en Marlies de Bats de jury te overtuigen. Hiermee werd Dutch Cell Dogs genomineerd als één van de vijf finalisten. In Barcelona namen we het op tegen de andere vier finalisten. De eerste plaats ging naar Stichting OOPOEH, de overige drie finalisten ontvingen allen 15.000 CHF.

Wat Dutch Cell Dogs gaat doen met het geld
Wij zijn afhankelijk van middelen uit private en publieke fondsen, sponsoring en donaties om het mooie werk voort te zetten en verder te ontwikkelen. Dit jaar trainden wij de 500ste hond, maar er kunnen altijd meer honden worden geholpen!

Mede door deze prijs krijgen we de mogelijkheid om aan nog meer verzoeken te voldoen, meer mensen en honden te helpen, zodat de wachtlijsten kunnen worden teruggebracht en de samenleving een stukje veiliger gemaakt wordt. We werken inmiddels samen met negen instructeurs, binnen veertien instellingen en dertien asielen in Nederland.