Veelgestelde vragen

Ik wil graag een bezoek brengen aan Stichting Dutch Cell Dogs. Kan dat?
Helaas is het niet mogelijk om bij ons langs te komen. De deelnemende honden kun je opzoeken in de betreffende asiels.
Kunnen wij een dagje mee met de Dutch Cell Dogs trainers?
Helaas is dat niet mogelijk. Om de gedetineerden rustig met de honden te laten trainen willen wij zo min mogelijk afleiding voor zowel gedetineerden als honden. Wij organiseren wel demonstratiedagen, maar die zijn alleen te bezoeken op uitnodiging van Dutch Cell Dogs of de betreffende asiels.
Kan ik een lezing krijgen van de trainers van Stichting Dutch Cell Dogs?
Ja, dat kan. Onze trainers maken het hele jaar door tijd vrij om lezingen te houden over hoe we werken.
Ik heb aan een asiel geld gedoneerd. Komt dat bij jullie uit?
Nee. De enige band die wij met de asiels hebben, is dat we er onze honden vandaan halen. Als je geld doneert aan een asiel, wordt dat voor het asiel gebruikt. Als je geld doneert aan ons gebruiken we dat om de asielhonden te laten trainen door gedetineerden. Doneer hier!
Hoe kan ik Stichting Dutch Cell Dogs steunen?
Stichting Dutch Cell Dogs is erg blij met jouw steun, in welke vorm dan ook. Wij geven de voorkeur aan geld. Er is een mogelijkheid om geld over te maken op onze rekening, indien dat niet mogelijk is kunt u het ook naar onze postbus sturen. Ook goederen als voer, kleden of hondenspeeltjes om mee te trainen zijn van harte welkom. Doneer hier!
Kunnen jullie onze hond laten trainen door een gedetineerde?
Nee, de bedoeling van Dutch Cell Dogs is juist om moeilijk te plaatsen asielhonden een betere kans op plaatsing te geven. Doordat deze honden de basiscommando’s leren kennen en beter vertrouwd raken met mensen, zijn ze voor de asiels makkelijker te plaatsen.
Is de training leuk voor de honden?
Ja, wij trainen enkel met positieve bekrachtiging. De honden worden dus beloond voor goed gedrag, en minder goed gedrag wordt genegeerd. De honden die bij ons in het project zitten, zijn enorm blij als ze ons zien of horen en staan te trappelen om mee te mogen naar hun trainers. Bij de trainers aangekomen krijgen ze altijd tijd om even te knuffelen en te spelen.
Met welke rassen traint Dutch Cell Dogs?
Wij maken geen onderscheid in rassen. Wij kijken in de asiels naar honden die qua leeftijd en gezondheid goed in staat zijn de trainingen te volgen en honden die door persoonlijke training sneller een kans maken om herplaatst te worden.
Kan ik bij Stichting Dutch Cell Dogs werken?
Op dit moment hebben wij geen vacatures open staan. Wel zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Fondsenwervers, website beheerders, mensen die af en toe onze trainingsbenodigdheden willen uitwassen of repareren zijn allemaal welkom op vrijwillige basis.
Kan ik bij Stichting Dutch Cell Dogs stage lopen?
Wij hebben bij onze stichting nog geen plaats voor het lopen van een stage.
Kan ik ook een eenmalige gift doen?
Jazeker, ook met eenmalige giften zijn wij enorm blij. Doneer hier!

Mijn vraag staat er niet bij

In dit geval kunt je een mail sturen naar [email protected] Wij zullen er alles aan doen om jouw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Geef asielhonden een tweede kans