Baasje gezocht

KOOS

Koos, een knappe grote kruising Bull Mastiff reu van 7 jaar die 2 jaar geleden in het asiel is gekomen wegens afstand; scheiding en geen tijd meer. Hij is een mooie imposante verschijning om te zien, hij is sterk maar eigenlijk is Koos niet zo zelfverzekerd als dat hij overkomt. Hij heeft geleerd dat bepaald gedrag werkt zoals uitvallen naar honden, als het hem teveel word van zich af te gaan happen en hij doet dit uit onzekerheid.

In de training leren wij hem om niet in die situatie te komen, hij heeft een trainer en die 2 voelen elkaar perfect gaan! Beide leren dat positief trainen leuk is, dat in de buurt zijn van andere honden / mensen prima is, als je niet over grenzen heen gaat er dan ook niks van hoeft te vinden. Dat wandelen erg leuk kan zijn, trekken niet nodig is zelfs niet met honden voor of achter hem. Samen nieuwe dingen ontdekken , spannend of niet toch heel leuk kan zijn. Koos zijn trainer is duidelijk maar heel positief en dat werkt voor hem heel goed.

Wij hebben ook gemerkt dat met bv een knuffelhond die bij hem in zijn veilige haven komt, hij daar echt wel over heen gaat hangen en wat van vind. Om die reden is ten alle tijden erg belangrijk dat Koos niet in situaties komt waar het fout kan gaan. Dat mensen zijn grenzen serieus neemt, die niet verwacht dat hij samen met andere honden moet kunnen op welke wijze ook.

Fysiek heeft Koos ook nog wel wat uitdagingen, daardoor zal hij wellicht de ene dag zich wat beter in vel voelen als de andere en dit kan invloed hebben op zijn gedrag op “slechtere dagen “ maar na 2 jaar word het toch wel tijd dat Koos zijn forever home gaat vinden.

Kunt u verder kijken dan zijn mooi imposante look en wilt u de Koos zien die wij en zijn trainer ook zien, neemt u dan contact op met dierenasiel Crailo in Hilversum

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans