Marlies geeft je een kijkje achter de schermen – Deel 6

Asielhond Binkie||

Marlies geeft je een kijkje achter de schermen – Deel 6

Deze column wil ik graag gebruiken om jullie mee te nemen achter de schermen van stichting Dutch Cell Dogs.

In de ruim 12 jaar dat wij nu trainen zijn de omstandigheden dat honden in een dierenopvangcentrum terecht komen behoorlijk veranderd, mede door Corona vinden steeds meer jonge, bange, vaak buitenlandse honden hun weg naar ons trainingsprogramma.

Maar ook veel honden uit de broodfok zijn impulsief aangeschaft in een periode dat iedereen gedwongen thuis zat en zitten nu twee jaar later vaak slecht gesocialiseerd te wachten op een nieuwe kans. Een nieuwe kans die zij zeker verdienen, maar waar wel mensen voor moeten komen die aandacht, liefde en tijd willen investeren.

Zijn de honden dan allemaal zo moeilijk ?

Zeker niet, maar je moet wel begrip hebben voor wat ze allemaal hebben meegemaakt, moeilijke omstandigheden waar ze allemaal anders op hebben gereageerd.

Binkie: labrador kruising, reu, 1,5 jaar.

Jonge hond komt uit een gezin, waar hij uitgevallen zou zijn naar een van de kinderen. Toen wij hem als mogelijke kandidaat voor het trainingsprogramma bekeken zagen wij een bange jonge hond die, als je hem begon te aaien ,zich helemaal tegen je aandrukte in de hoop dat je hem niet zou straffen. Hij is een van de ergst mishandelde honden die wij in ons programma hebben gezien, fysiek maar vooral geestelijk waardoor hij met heel veel liefde en geduld getraind moet worden en langzaam maar zeker weer plezier gaat krijgen in het leven. De komende weken hebben wij daar gelukkig de tijd voor in de P.I. Almelo waarbij iedereen in het programma zijn uiterste best voor hem doet.

Bailey: Herder, reu, 1 jaar.

Jonge hond die bij zijn eerste eigenaar mishandeld is met een varkensprikker en stroomband en daarna bijna uitgehongerd. Zijn tweede eigenaar was verslaafd en nauwelijks in staat voor hem te zorgen, de buren belden uiteindelijk de politie waarna hij zwaar ondervoed naar het asiel werd gebracht. Zijn eerste jaar was een hel maar toen wij hem voor de eerste keer zagen stond daar een geweldige lieve reus kwispelend en vol vertrouwen op ons te wachten. Bailey zit ook in ons trainingsprogramma in de P.I. Almelo en met iedere training en knuffel krijgt hij meer glans.

Zomaar twee jonge honden die na een zware tijd een nieuwe kans krijgen op een liefdevol thuis, zij zijn de reden waarom Dutch Cell Dogs is begonnen en waarom wij zo ontzettend blij en trots zijn nu al meer dan 1200 honden geholpen te hebben.

Dank ook aan jullie, onze hechte achterban, onze supporters en donateurs, die het mogelijk maken dat wij honden als Binkie en Bailey kunnen blijven helpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief