Succesverhaal Billy
Billy

Succesverhaal Billy

Billy begon bij ons in de eerste training vrij onzeker en kon snel gestrest raken. Hij was mishandeld en zette vooral agressie in toen hij in het asiel kwam. Tijdens de intake zagen we vooral een hond die heel erg graag met je wilde samen werken. Hij stond daar wel echt voor open nog gelukkig. Hij was alleen bang geworden van aanraking, geforceerd en gedwongen worden en ging door al die nare ervaringen dus agressie inzetten uit angst hiervoor.

Door alle positieve training, de clicker oefeningen, ontspanning, spel, hersenwerk en vooral de toewijding van de trainer hebben we hem als een speer positief zien veranderen. Hij kreeg meer zelfvertrouwen en mocht eindelijk leren dat samenwerken met een mens heel erg leuk en fijn kan zijn. Hij werd alleen maar blijer en enthousiaster. De trainer in de kliniek had veel geduld en een goede timing; ze hadden ontzettend veel plezier samen en hebben elkaar veel geleerd. 

Zie hieronder de brief van de nieuwe eigenaar. Stefan is een vaste medewerker in asiel Crailo waar Billy zat. Naarmate de training vorderde werd het voor hem steeds meer duidelijk dat Billy wel is heel leuk zou kunnen passen bij hem en zijn hond Senna. Hij is ook bij de demo geweest, heeft gezien wat Billy daar allemaal leerde en heeft dus de trainer van Billy leren kennen en de trainer heeft ook tips en advies aan Stefan kunnen geven die dag. Deze brief en foto’s aan hem zijn natuurlijk de kers op de taart voor de trainer van Billy in de kliniek.

Brief van de nieuwe eigenaar naar de trainer

Beste Trainer

Ik wil laten weten dat het erg goed  gaat met mij in mijn nieuwe huisje. Ik heb hier een hele leuk hondenvriendin ‘Senna’ die samen met mijn Baasje aan mij leren dat vreemde mensen erg leuk kunnen zijn. Andere honden begin ik ook leuker te vinden alleen grootte honden zijn nog steeds niet  aan mij besteed; liefst jaag ik die weg.

Ik ga veel naar het bos en de hei met me nieuwe baas dat is wel erg leuk. Ik mag daar ook heerlijk los rond rennen in het bos.  Mijn Baasje merkt goed jij en ik samen de “hierrrrrr” goed  hebben geoefend, want hij hoeft maar te roepen en dan kom ik al aangerend. 

Ik vind het nog steeds leuk om puzzeltjes te doen net als op de training. Maar een tennisbal is ook erg leuk om te spelen. en soms gaan we ook naar het water, want zwemmen vind ook erg leuk vooral als erg warm is.

Ik wil je erg bedanken wat je me allemaal hebt geleerd hebt tijdens de training en het zelfvertrouwen dat je me gegeven hebt waar ik erg veel aan heb in m’n nieuwe huisje. 

Mijn baasje stuurt ook wat fotos mee zodat je kan zien hoe het gaat met mij. 

Pootje van Billy 

Zie hieronder de foto van Billy samen met Senna:

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans