Succesverhaal Harry
asielhond harry

Succesverhaal Harry

Voor Harry, voorheen Shadow, was Goede Vrijdag 2019 de beste dag van zijn leven. Toen werd hij namelijk door zijn nieuwe baasjes opgehaald in het dierenasiel Tiel, waar hij al een hele tijd verbleef. Wij kregen onlangs een brief over hoe het nu, 2 jaar later, met hen gaat! 

“Hey jongens!

Na lang zoeken heb ik eindelijk mijn ‘forever home’ gevonden!  

De eerste dagen was het wel wennen hoor;  Nieuwe geluiden om me heen, vreemde mensen die soms op bezoek kwamen.. ik vond het maar niks!

Wel was ik gelijk verliefd op de bank. Hierin liggen gaf mij meteen een gevoel van veiligheid en na een paar weken lukte het me zelfs om echt diep in slaap te vallen. (Het bed is trouwens mijn nieuwe favoriete plek, wow, genieten zeg!)

succesverhaal harry

Ik ben dol op kaas en gedroogde kippenpoten. Er is een kist waar ze in verstopt zitten en ik weet precies hoe ik mensen duidelijk kan maken dat ik die wil hebben. Ik mag elke dag zelf iets lekkers kiezen uit de “kist” én ik mag ook zelf bepalen welk speelgoed ik pak. Wat een feestje!

Gaandeweg kom ik steeds meer tot rust. Mijn nieuwe baasjes, helpen mij om de wereld beter te begrijpen waardoor ik steeds minder snel van streek ben.

Door mijn leergierigheid pik ik woorden snel op en daar maak ik gemakkelijk gebruik van. Ik spring een gat in de lucht als ze begrijpen wat ik bedoel!

Ik ervaar steeds meer vrijheid binnen- en buitenshuis en begrijp nu ook beter dat ik niet overal zo heftig op hoef te reageren, hierdoor kan ik tijdens de wandelingen relaxen.

Wubba, een Kongspeeltje, biedt mij veiligheid op het moment dat ik iets spannend vind. Mijn baasjes dragen het altijd bij zich zodat ik het zelf kan pakken wanneer ik een situatie niet helemaal vertrouw.

hond harry

Mijn baasjes wonen niet meer samen, hierdoor moet ik wennen aan het hebben van verschillende huizen en het ontmoeten van steeds meer andere lieve mensen. Vroeger vond ik dit erg spannend, nu begin ik het zelfs leuk te vinden en voel ik mij steeds sneller op mijn gemak bij vreemden! De huisgenoot van Sanne is mijn vaste oppas en zij leert mij dat ik ook op andere mensen kan vertrouwen en daar lol mee mag maken. Natuurlijk heb ik veel steun aan Theo en Sanne die mij altijd ondersteunen wanneer mijn spanning stijgt.

Ik geniet van speuren op wilde dieren of katten en ik blijk hier ook heel goed in te zijn. Sanne en Theo waarderen dit niet altijd.. Dat snap ik niet goed, ik vind namelijk dat ik dat het állerbeste kan!

Mijn leefwereld is in 2 jaar tijd enorm verrijkt en ik mag overal mee naar toe. We gaan dagelijks naar bossen, zee, parken of andere prachtige plekken met heerlijke geuren. Inmiddels ben ik minder snel overprikkeld en kan ik echt genieten van lange wandelingen. Ik ben heel stoer en durf bijvoorbeeld op de boot naar Terschelling, of in de trein en in de bus. En ik ben gek op autorijden, het liefst wil ik de hele dag mee. Dan tuur ik naar buiten en leg mijn kop op de achterbank.

Honden vind ik interessant, maar ik begrijp ze niet altijd en dan heb ik ze liever niet te dichtbij. Sanne en Theo leren mij dat ik zelf afstand kan nemen zodat ik een confrontatie uit de weg kan gaan als ik dat wil. Maar ik heb wel een knappe hondenvriendin waar ik echt gek op ben; Af en toe gaan we samen op pad..

Ik beheers steeds meer nieuwe vaardigheden en zo wordt mijn omgeving voorspelbaarder en veiliger voor mij. Dit vind ik heel fijn en dat zie je aan heel mijn lijf. Ik dartel en dans als ik loop en hoewel ik dit jaar 8 word, schat iedereen mij altijd jonger. Dat komt natuurlijk omdat ik zo fit en knap ben!

Verder zeggen de foto’s genoeg denk ik. Kijk maar en geniet van mijn blije hoofd en de rustige blik in mijn ogen. Misschien moet je goed kijken, want voor sommigen ben ik onherkenbaar veranderd en heb ik dingen bereikt waarvan men dacht dat het niet haalbaar was.

Sanne en Theo zijn zo trots op mij, ze zijn net als ik verslaafd aan knuffelen en zeggen dagelijks hoeveel ze van mij houden. En eigenlijk mag ik bijna alles, behalve stiekem pizza van de tafel pikken, dat vind ik wel heel flauw.

Ik ben nu een tevreden hond en ik ben jullie erg dankbaar. Want jullie horen, net als Dierenasiel Tiel, bij dat kleine groepje mensen die mij een kans gaf op een moment dat ik eigenlijk opgegeven was. Mijn leven is totaal veranderd; Ik voel mij begrepen, leer iedere dag en verzamel steeds meer positieve ervaringen. Ik ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet!

Lieve groet van Harry.

(P.S. Dit is mijn nieuwe naam…  Het betekent ‘Koning’, een naam die écht op mijn lijf geschreven staat!)”

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans