Succesverhaal Karma
Karma

Succesverhaal Karma

Beste trainer van Karma (Marvi), 

Toen we Marvi leerde kennen in het asiel was de eerste keer er al tussen de volwassenen en Marvi een klik. Paar dagen later zijn we nog een keer geweest met de kids en daar was ook een goede klik mee. Wij besloten gelijk Marvi mee te nemen en merkte dat deze dame een stuiterbal van enthousiasme was. Op hoop van zege de auto in. Dit vindt zij erg leuk en kijkt lekker om zich heen. Dat scheelt alvast dachten we met zijn allen. Marvi komt in een warm gezin van vader, moeder, zoons van 20jr en zoon van 11jr. 

In het asiel hoorden wij dat Marvi mee heeft gedaan met een trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs. Dat zij met een gedetineerde trainging heeft gevolgt. Na een aantal dagen van ontdekken werd het duidelijk dat Marvi trainging heeft gehad want ze luisterde al best goed naar verschillende commando’s. En wil ook zeer graag dingen leren en ondernemen. 

Op een gegeven moment vroeg het asiel of wij contact wilde met Dutch Cell Dogs om een brief te sturen met foto’s van hoe Marvi nu is voor haar trainer. Tuurlijk doen we dat. Jij hebt Marvi geholpen een betere hond te worden en wij vinden het een kleine moeite om iets terug te doen.  

Na een aantal weken kregen wij een doos opgestuurd met daarin een speeltje (binnen een half uur stuk), een mooi trainingsboekje, een klikker en nog wat andere ding voor Marvi.  

Rustig hebben we het boekje doorgelezen en we herkende zoveel dingen. 

Jij had bij de eerste ontmoeting geschreven:  

  • Stoer 
  • Mooi 
  • Schattig 
  • Een lieve stuiterbol die van aandacht houdt!  

Nou dat hebben wij ook zo ervaren. Ze is nog steeds heel enthousiast maar gelukkig wordt ze steeds iets rustiger. 

En voelt ze zich hier erg thuis en daar zijn wij erg blij mee. (is een perfecte match) 

We lopen zeker 4 keer per dag met haar waarvan 2 keer dik een uur. Sinds kort hebben we een lijn van 15 meter zodat ze lekker kan rennen achter een stok of bal aan. Ook hebben we haar het commando “poot” geleerd en voor jou ook leuk om te horen ze heeft nu 2 keer een high 5 gegeven maar moeten er nog steeds mee blijven oefenen. Nu zijn we haar aan het leren dat de bal of stok los moet laten bij het commando “los”. Dat is nog wel een dingetje. Dat vindt ze nog best moeilijk. (Maar koekjes helpen er ook bij hoor) 

Ook geniet ze van onze achtertuin. Heerlijk zonnebaden of gewoon op haar kleedje liggen. Als ze maar buiten kan zijn. Met andere honden gaat het ook steeds beter. In de buurt heeft ze een maatje en dat is een pitbull. Gelukkig blaft ze niet veel en waren verbaasd toen ze pas na een week plots naar iets blafte. 

We wonen op loopafstand van twee bosgebieden waarvan er bij een de honden aan de lijn moeten en de ander waar ook de honden los mogen lopen, maar daar wil ze niet graag heen. 

Wij merken ook dat ze veel accepteert van ons met gekke dingen doen en spelen. 

Ze kan lekker op een speelse manier bijten, maar dat mag en kan je geen bijten noemen. 

En als ze zelf merkt dat ze het te hard doet in het spelen gaat ze je handen likken. 

De reden dat wij een hond hebben genomen is dat de man in huis PTSS heeft en hij wilde al een tijd een hond. 

Marvi is ook echt een stuiterbal maar ook een zorgzame hond die aanvoelt als je niet lekker in je vel zit en dan veel komt knuffelen of je tot rust brengt ze is een geweldige hond en dankzij jouw werk en training is ze voor ons gevoel alleen maar beter geworden. 

Dank je wel voor je aandacht die je Karma/ Marvi hebt gegeven is ze de perfecte hond voor ons. 

En zoals je zelf al zei: 

“Iedereen verdiend een 2e kans door hard te werken “ 

Wat je ook mag gedaan hebben maakt voor ons ook niet uit en wij gunnen ook van harte jou een 2e kans en dat jij net als Karma/ Marvi die ook krijgt. 

Wij wensen jou veel succes en een gezegend leven toe in jouw toekomst. 

Dikke knuffel van Karma en haar nieuwe roedel. 

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans