Succesverhaal Zola
zola

Succesverhaal Zola

Het gaat heel goed met Zola, ze heeft nu echt haar plekje gevonden en geniet van haar luie leventje in ons drukke gezin.

In het begin zagen we dat ze erg gespannen was en continu klaar om voor zichzelf op te komen, voor voer, voor aandacht, voor speeltjes… Nu ze gewend is zien we een ontspannen en rustige hond met vertrouwen, die heel goed met de andere honden en de kinderen omgaat. Ze is vooral dol op de jongste van 4 en houdt ook echt rekening met hem door niet te springen of te lomp te doen. En als hij haar per ongeluk te ruw benadert (iets waar hij overigens wel bestraft voor wordt door ons!) ondergaat ze dit zonder van zich af te snauwen.

Ze luistert steeds beter, alleen met uitlaten is ze snel afgeleid en blijft ze trekken, dat is wel echt work in progress nog steeds. Ze is wel heel vriendelijk tegen andere honden en mensen, ze springt alleen wel uit enthousiasme en dat waardeert natuurlijk niet iedereen.

We durven haar nog niet los te laten lopen, maar hopen wel dat dat nog komt en we dan ook lekker op het veld achter ons huis met een balletje kunnen spelen. In de tussentijd vermaakt ze zich door alle vliegen, vlinders en rondvliegende blaadjes uit de tuin te jagen.

Ze is nog steeds heerlijk aan het puberen en kan ook echt een ondeugende clown zijn (vaak samen met de jongste die ook nog in de kleuterpubertijd zit…), maar dat hoort er ook gewoon bij en gelukkig voelt ze zich vrij genoeg om de grens op te zoeken en luistert ze direct als ze gecorrigeerd wordt.

Wij willen haar in ieder geval nooit meer kwijt en ik denk zij ons ook niet.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans