PuppyPower
PuppyPower

PuppyPower

Pups en Mensen Samen voor een Betere Start in het Leven

Introductie:
In het asiel was er plotseling een overvloed aan pups, wat niet geheel onverwacht was gezien recente ontwikkelingen in Brabant. Als je ziet dat het asiel overvol raakt met deze kleine pluizenbollen en dat de toegewijde asielmedewerkers er alles aan doen om voor hen te zorgen, dan wil je natuurlijk helpen. Gelukkig deelden instellingen deze gedachte en wilden zij ook een handje helpen toen we vroegen of hun gedetineerden of cliënten wilden helpen bij het socialiseren van de pups. Want ondanks de liefde en verzorging die de asielmedewerkers geven, is een goede socialisatie essentieel. Zonder dit kunnen honden angst ontwikkelen, en dat willen we natuurlijk voorkomen. Als je al zo’n moeilijke start in het leven hebt, willen we graag bijdragen aan het verzachten ervan en een goede en stabiele basis leggen. Toen we groen licht kregen van de instelling, haalde instructeur Tessa de pups op. We hadden verwacht dat ze met 6, hooguit 10 pups zou komen, maar tot onze verbazing bracht ze er de eerste keer maar liefst 17 mee!

Een Overweldigend Moment:
Vol verbazing wachtte Marlies in de instelling op de pups, terwijl de pups maar uit de auto bleven komen. Tessa zei: “Jaaaaaa, je kunt ze toch niet achterlaten, ze hebben het nodig.” Daar was Marlies het volledig mee eens. De gedetineerden en medewerkers waren al druk bezig met het knuffelen van de pups. De pups liepen over verschillende soorten matten om ze te laten wennen aan verschillende ondergronden. Ze werden blootgesteld aan verschillende geluidsprikkels, eerst op afstand en naarmate de lessen vorderden werden de geluiden luider. De pups waren gemengd, wat betekent dat Teckels in dezelfde groep zaten als Golden Retrievers, Border Collies, Engelse Staffords en Amerikaanse Staffords. Dit zorgde ervoor dat de pups ook socialiseerden met verschillende rassen. Ze gingen door tunnels en werden door verschillende mensen opgetild, geaaid en geknuffeld. Alles werd gedaan om ervoor te zorgen dat ze een solide basis kregen. De gedetineerden en cliënten hadden de kans om te knuffelen met de pups en naast onvoorwaardelijke liefde ook weer even geconfronteerd te worden met scherpe puppytandjes. Het was een groot succes, waarbij zoveel verschillende pups gesocialiseerd werden en de gedetineerden/cliënten en medewerkers van de instellingen overweldigd werden door schattige pups.

Samen Voor een Betere Toekomst:
Dit hartverwarmende initiatief toont de kracht van samenwerking tussen mensen en dieren. Door gedetineerden en cliënten te betrekken bij de socialisatie van de pups, geven we hen niet alleen de kans om onvoorwaardelijke liefde te ervaren, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen en vaardigheden te ontwikkelen. Het is een win-win situatie. De gedetineerden en cliënten geven de pups de beste start die ze kunnen krijgen in deze omstandigheden en dat maakt ons hart en hun hart weer een beetje warmer.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans