Wat betekent Dutch Cell Dogs voor de honden van asiel DOA?

dierenasiel amsterdam|

Wat betekent Dutch Cell Dogs voor de honden van asiel DOA?

Dierenasiel DOA en Dutch Cell Dogs werken al meer dan 10 jaar samen om mensen en honden met elkaar aan de slag te laten gaan. Dat gebeurt door asielhonden te laten trainen door gedetineerden, zodat ze meer kans hebben op een nieuw thuis. Wat betekent meedoen aan het programma van Dutch Cell Dogs voor de honden van DOA? Daar vertelt hondengedragsdeskundige van DOA, Majori Meijer, graag meer over:

“Door samen te werken met Dutch Cell Dogs, zien wij bij alle honden ontwikkelingen die hun helpen een nieuw huis te vinden. Sommige honden leren weer met minder bekende mensen om te gaan, of te lopen aan een lijntje. Anderen leren weer te leren, na te denken, te luisteren, of rust te vinden. Elke hond heeft zijn eigen lijstje waar aan gewerkt moet worden, en we zien bij elke hond verbeteringen tijdens de training.

De honden staan te trappelen van ongeduld als ze in het programma zitten en weten precies wanneer ze mee mogen naar de training. En voor sommige begint hier al gelijk het leren; rust vinden bij het aanlijnen, of mee de bus in. Ze doen het allemaal en sommige met veel enthousiast geblaf.

Het mooie is dat alle honden moe zijn als ze terug komen van de training. Niet alleen maar lichamelijk, maar ook geestelijk moe. Ze hebben moeten nadenken, soms zelfs hun neus moeten gebruiken bij speur of zoek spelletjes… Maar ze hebben dus altijd hun kop moeten gebruiken om nieuwe dingen te leren, te oefenen waardoor ze minder stress ervaren in de kennel, lekker gaan slapen en sommige honden zijn wel 1,5 dagen bezig om alle indrukken en activiteiten te verwerken. En dat is super goed voor ze.

Door de trainingen en de website van Dutch Cell Dogs zien meer mensen onze honden en hebben we ook honden in andere delen van het land kunnen plaatsen waar ze een mooi nieuwe leven hebben gevonden.”