Trainer R. en Buddy zijn het toonbeeld van vriendschap

Trainer R. en Buddy zijn het toonbeeld van vriendschap

Hoe zorg je ervoor dat een getraumatiseerde hond die al zijn zelfvertrouwen is verloren er weer bovenop komt?

Trainer R. had het antwoord; zijn beste Buddy vertrouwde hem vanaf de eerste minuut en deed het daardoor gewoon altijd fantastisch goed. Dit gaf beiden meteen een veilig en goed gevoel, daardoor groeiden ze ook snel. R. en Buddy konden samen al gauw de hele wereld aan. Zoals R. deze hond traint en Buddy weer laat stralen, doet hij het lijken alsof dat ‘makkelijk’ is. Maar dat is niet zo. Een onzekere hond uit zijn schulp krijgen, vertrouwen en veiligheid bieden kost je kruim, optimisme en doorzettingsvermogen.

Trainer R. en Buddy hebben een hechte vriendschap opgebouwd

In het asiel is Buddy niet makkelijk; hij valt uit aan de lijn, is heel onzeker en gaat flink tekeer tegen andere honden wanneer hij gespannen is. Zodra hij bij R. is, zien we hier helemaal niets meer van. Hij interesseert zich totaal niet voor de andere honden, maar wil alleen maar heel graag met trainer R. samenwerken en doet werkelijk alles wat hij kan voor R. Voor ons is dit team het toonbeeld van vriendschap en hoe honden het allerliefste leren; veilig, met onvoorwaardelijk vertrouwen en vooral veel plezier!

Lees ook het verhaal van Trainer L. en Bailey die door elkaar enorm gegroeid zijn in zelfvertrouwen. Wil jij ook meehelpen dit soort verhalen mogelijk te maken? Steun ons dan, alsjeblieft!

Wegens privacyregels mogen we R. zijn volledige naam niet noemen en staat R. niet volledig op de afbeelding.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans