Langzittertje Tony zoekt een warme mand!
asielhond_tony

Langzittertje Tony zoekt een warme mand!

Nu zijn zusje herplaatst is, blijft Tony helemaal alleen achter in het asiel… Hij heeft het niet makkelijk, merken we. Daarom willen we hem nog een keer in de kijker zetten, om op zoek te gaan naar een leuke baas voor hem!

Tony Macaroni” is samen met zijn zusje Celia in beslag genomen en was echt helemaal verwaarloosd. Er zat geen haar meer op zijn velletje en dat is nog steeds aan zijn koppie te zien. Hij heeft in het asiel een intensief behandeltraject gehad en het heeft dan ook enkele maanden geduurd voordat Tony een beetje zichzelf werd.

Samen met zus Celia zijn ze naar de training geweest; eerst in de FVK Basalt en daarna in PI Almelo.

Waar Celia meer in schulp trok bij spannende nieuwe dingetjes, durfde Tony een grote mond op te zetten. Werk aan de winkel dus!

Gelukkig hebben we in Basalt een mega binnentuin met wandelende mensen, rollende containers, mensen met grote felle boodschappentassen, een kleine windmolen, een moestuin en misschien nog wel het moeilijkst: KIPPEN. Wát een geweldige plek om aandacht te trainen met zoveel verschillende prikkels! En aangezien Tony een hoge motivatie heeft voor RODI worstjes, was dit helemaal geen moeilijke opgave. Al snel ging Tony met enkel aandacht voor zijn trainer het veld over. Maar dit allemaal met zijn zus in de buurt…

Inmiddels moet Tony het zonder de steun van zijn zus doen en nu zie je eigenlijk hoe onzeker dit mannetje is. Celia is inmiddels geplaatst en Tony is achter gebleven… Wat ze allemaal hebben mee gemaakt is niet bekend. Maar zonder Celia vindt Tony vreemde mensen in het begin heel spannend… Gelukkig komt hij met een goede introductie al snel los. Met de juiste begeleiding wordt zijn kringetje met leuke mensen steeds groter.

Tony heeft echt enorm veel energie en zou het beste tot zijn recht komen bij iemand die echt met hem de velden in gaat trekken. Omdat Tony wisselend is naar andere honden zou een sport als canicross, mantrailing en detectie ons echt geweldig lijken voor hem. Zo kan Tony zowel mentaal als fysiek uitgedaagd worden.

In het asiel is Tony soms de weg even kwijt. Als hij elke dag op hetzelfde veldje staat met dezelfde buurhondjes, kan hij het prima aan. Maar als de vrijwilligers met hem op pad gaan om te wandelen, kan hij wel eens scherp uit de hoek komen. Zo vindt hij vooral fietsers en brommers niet zo leuk en wil hij deze “wegblaffen”. (Wat natuurlijk erg succesvol voor hem is.) Hij heeft op deze momenten een baas nodig die deze spanningen/situaties aan ziet komen en kan voorkomen door hier een trainingsmoment van te maken. Want Tony kán in-checken (als je het vraagt) en zo kan je voorkomen dat zijn emmertje overloopt.

Tony is dus op zoek naar ervaren hondenmensen, iemand die moeilijke situaties kan voorkomen en zijn uitvallende gedrag gaat ombuigen in aandacht. We hebben gezien dat hij dit kan, en we geloven echt in hem!

Wil jij hem die kans bieden of ken jij iemand die met Tony aan het werk wil gaan? Je kan met Tony kennismaken in dierenasiel Crailo (Hilversum).

UPDATE: Tony vond inmiddels een liefdevol thuis! Lees zijn succesverhaal hier!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans