Aanbod programma’s

Hond met trainer

Programma’s

Stichting Dutch Cell Dogs biedt verschillende programma’s aan. Binnen het reguliere trainingsprogramma worden gedetineerden begeleid bij het trainen van asielhonden waarbij de trainingen worden aangepast aan de doelgroep. De trainingen worden gegeven binnen Penitentiaire Inrichtingen, Jeugdinrichtingen, Jeugdzorgplus, Forensisch Psychiatrische Centra en Verslavingszorg. Daarnaast bieden we het Puppy Power programma aan waarmee in 2019 is gestart. Hierbij helpen gedetineerden bij het socialiseren van een nestje puppy’s.

Trainingsprogramma

In het trainingsprogramma van Stichting Dutch Cell Dogs werken gedetineerden en asielhonden samen. De gedetineerden helpen het gedrag van de asielhonden te veranderen. Tijdens de positieve training krijgen ze veel aandacht en liefde. Zo veranderen de asielhonden weer in lieve gezinshonden. De honden leren te gehoorzamen en ze leren om gewenst gedrag te vertonen. Dankzij gedragsverandering kunnen de asielhonden terugkeren in de maatschappij. Het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs heeft tevens een enorm positief effect op het welzijn van de gedetineerden. Er ontstaan vriendschappen. En door groei op sociaal vlak, bestaat er een grotere kans op een betere toekomst.

Puppy Power

Een pup maakt iets los in een mens. Een jong hondje is ontwapenend, een onbeschreven blad. Onbeschadigd. Bij gedetineerden ligt dit net even anders, het verleden achtervolgt ze en dit is voor hen de kans om het voor de pups anders aan te pakken. Goede socialisatie en habituatie in de eerste levensweken van de pup, zorgen ervoor dat deze op latere leeftijd geen angst of agressie ontwikkelt, maar een stabiele huishond kan worden. Het trainen van pups laat gedetineerden meer ontspannen, laat de bloeddruk dalen en het zelfvertrouwen groeien. Het contact met de puppy vermindert stress en kan door de aanmaak van oxytocine zelfs helpen bij depressies of posttraumatische stress. De gedetineerde leert de puppy aan om gewenst gedrag te vertonen en ziet op deze manier zelf ook wat het hen oplevert. Buiten dat aanvaardt een puppy zijn baasje altijd zoals hij is. Zonder enig oordeel.

Interesse?

Sluiten de programma’s aan bij jouw inrichting? Of wil je meer informatie ontvangen over een van deze programma’s? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

T. 0497 – 55 02 67
E. info@dutchcelldogs.nl