Eigenaar van een Dutch Cell Dog

Heeft jouw hond deelgenomen aan het Dutch Cell Dogs programma? Dan zijn wij op zoek naar jouw verhalen. Hoe gaat het met de hond?

Veel geleerd in de gevangenis

Fantastisch dat jij een Dutch Cell Dogs hond hebt geadopteerd (of wilt adopteren). Tijdens het verblijf in het asiel heeft jouw hond meegedaan aan ons unieke trainingsprogramma in een van de instellingen waar wij trainen. Op twee vaste momenten per week is hij/zij gedurende een periode van 7-8 weken met ons mee geweest. Samen met nog 5 andere asielhonden uit hetzelfde asiel kreeg de hond een vaste trainer. Dit is een gedetineerde uit een instelling geweest en deze persoon heeft vol inzet en enthousiasme met jouw hond gewerkt. Samen hebben ze onzekerheden overwonnen, geleerd te vertrouwen, dat je juiste keuzes kan maken in het leven én dat die ook nog eens ontzettend belonend zijn. Zelfs wanneer iets lastig, spannend of nieuw is kun je samen blijven leren. Deze mens-hond combinatie heeft tijdens die 7-8 weken het beste in elkaar naar boven gehaald. Samen hebben ze in die trainingsperiode tal van activiteiten uitgevoerd: allerlei gehoorzaamheidsoefeningen doorlopen, gespeeld, behendigheidsparcours afgelegd en snuffelspellen gespeeld. Ook hebben ze een hechte band opgebouwd en weer afscheid van elkaar moeten nemen. Dat is nooit makkelijk, maar met succesvolle herplaatsing als einddoel, wel zeer dankbaar.

Een dagboek speciaal voor jou

Onze trainers in de instellingen hebben tijdens het trainingsprogramma voor jou een dagboek bijgehouden van hun hond. Na iedere les vulden zij deze in, met als doel om dit dagboek uiteindelijk door te kunnen geven aan de nieuwe eigenaar. In het dagboek staan allerlei evaluerende vragen (en antwoorden) over de training, over de persoonlijkheid van de hond en de voortgang van de oefeningen.

Dit dagboek willen wij heel graag naar je opsturen. Het enige wat jij hoeft te doen is een e-mail sturen naar info@dutchcelldogs.nl. Hierin zouden wij heel graag horen hoe het nu gaat met de hond. Foto’s zijn ook erg welkom! Vergeet je adres er niet in te zetten, zodat wij het dagboek naar je op kunnen sturen. Met jouw informatie en foto’s van de hond gaan wij terug naar de instellingen en brengen je tekst en foto’s naar de betreffende trainer die met jouw hond heeft gewerkt. Want dit is waar wij het voor doen en waarom onze trainers in weer en wind met uw fantastische viervoeter heeft getraind. Dat hij/zij nu bij jouw thuis weer een goed en geliefd leven heeft, dat is voor ons een feestje waard.

Clickermethode

Het trainen van de asielhonden gebeurt aan de hand van de clickermethode. Dit betekent dat enkel positief gedrag wordt beloond en negatief gedrag wordt genegeerd. Een clicker is een klein plastic doosje dat bij indrukken een klikkend geluid maakt. Dit geluid wordt gebruikt om het gewenste gedrag van de hond te markeren en aan te geven dat een beloning volgt. De belangrijkste rol van de clicker is communicatie met de hond. Met het geluid vertelt de gedetineerde de hond precies welk gedrag hem een beloning oplevert. Timing is namelijk key.

Loop je tegen problemen aan?

Vertoont jouw hond ongewenst gedrag of loop je vast met de training van je hond? Wij adviseren dan om niet te lang te wachten met het inschakelen van professionele hulp. Hoe langer je wacht, hoe groter het probleem vaak wordt. Voor hulp en advies mag je altijd een e-mail sturen naar onze instructeur en gedragstherapeut Tessa. E. tessa@dutchcelldogs.nl

Via de volgende kanalen vind je betrouwbare hondenscholen, kynologisch instructeurs en hondengedragstherapeuten met een gedegen en betrouwbare opleiding: www.nvgh.nl www.SPPD.nl www.certipet.nl

Opvragen dagboekje van mijn hond

Opvragen dagboek hond formulier

Mail ons

[foto upload veld]
privacy check