Baasje gezocht

asielhond_daley
DALEY

Hoi ik ben Daley een kruising Mechelse herder met Amerikaanse Stafford van 4 jaar oud.

Als Daley je eenmaal kent is ze heel vriendelijk, enthousiast en wil ze graag knuffelen. Nieuwe mensen vindt ze in het begin nog spannend en dan voornamelijk mannen. Maar wanneer je op zo’n moment haar tuigje of wat lekkers tevoorschijn tovert dan ontdooit ze snel.

Daley is geen fan van andere honden. Hier zijn we momenteel op aan het trainen, en gezien Daley goed af te leiden is gaat dit al een stuk beter. In huis wonen samen honden is helaas echt een stap te ver.

Daley kent al veel commando’s. Ze vindt het ontzettend leuk om samen te werken en Daley is goed trainbaar. We raden dan ook aan om als nieuwe eigenaar ook lekker met haar te gaan trainen. Zo kan ze haar energie kwijt en kunnen jullie een fijne band opbouwen. Ze is dol op snoepjes en spelen, hierdoor kun je haar goed motiveren.

Ze kon bij haar vorige eigenaar best even alleen thuis zijn. In het begin zal ze even gaan piepen maar ze gaat daarna rustig liggen. Daarnaast kan ze reageren op prikkels van buitenaf. We raden dan ook aan om het alleen zijn langzaam op te bouwen.

Daley kan heerlijk genieten tijdens het uitlaten. Ze loopt netjes mee aan de lijn en gaat al voor je zitten als je haar het tuigje laat zien. Het uitvallen naar andere honden en het verkeer, vooral alles op wieltjes (scooter, skaters, fietsers, enz.), is nog een aandachtspunt. We zijn hier ook hard mee aan het trainen. We verwachten dat dit gedrag minder zal worden. Ze is namelijk goed af te leiden met wat lekkers en dan is het verkeer niet meer interessant.
Zelf met de fiets meelopen gaat daarentegen wel echt super goed! Ze loopt netjes mee aan een slappe lijn. Wel zal haar conditie nog opgebouwd moeten worden.

We zijn voor Daley op zoek naar iemand die geen (klein)kinderen, honden, katten of andere huisdieren heeft en die het leuk vindt om lekker met haar aan de slag te gaan, samen met haar te spelen en natuurlijk veel met haar wil knuffelen. Zie jij dit wel zitten? Neem dan contact met ons op om kennis te komen maken! Daley verblijft in dierenasiel Tilburg.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Daley? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Tilburg waar zij verblijft.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans