Baasje gezocht

asielhond herman
HERMAN

Herman is een vriendelijke Mechelse herder van 2 jaar jong, die graag een knuffel komt halen. Naast dat hij graag bij je is, heeft hij ook veel energie. Hij gaat graag mee wandelen. Echter door het gedrag richting fietsers/ scooters zoeken wij een rustige woonomgeving. Een plek midden in een (drukke) woonwijk is dan ook niet aan hem besteed.

Herman is helaas na plaatsing terug gekomen omdat het in huis wonen en alleen zijn nog echt aandacht nodig heeft!!

Herman is erg leergierig en zoekt dan ook regelmatig aandacht/bevestiging bij zijn baas. Dat maakt ook dat we momenteel al veel vooruitgang maken bij het aanleren dat hij fietsers en joggers moet negeren. Zo wordt hem nu geleerd dat hij iets lekkers en/of aandacht krijgt zodra hij verkeer ziet naderen. Deze training zal zijn nieuwe eigenaar ook wel voort moeten zetten.

Herman heeft veel energie en we zoeken een eigenaar die hem genoeg uitdaging gaat geven. Herman kan met wandelen erg sterk zijn, zeker als hij iets interessants (zoals een andere hond) ziet. Hij gooit dan letterlijk zijn gewicht in de strijd om er naar toe te willen. Het is van belang dat een eigenaar hier rekening mee houdt en hem hierin goed kan begeleiden.

Herman vertoont geen agressie, maar kan soms wel vanuit zijn opwinding wat gefrustreerd raken als hij een andere hond ziet en wil dan graag om zich heen happen. Het is handig wanneer zijn baasje dan een speeltje bij zich heeft wat hij op zulke momenten vast kan pakken. Herman is wel sociaal richting andere honden als hij los loopt. Hij kan heel goed hondentaal lezen en in het asiel staat hij regelmatig samen met andere honden op de veldjes.

Gezien het gedrag in huis en op straat, plaatsen wij hem niet bij kinderen of andere dieren. Herman kan in huis erg waaks zijn en op momenten dat hij het niet vertrouwd erg gefocust. Een eigenaar zal dan ook rekening moeten houden met dat hij snel aanslaat als mensen voorbij lopen.
Deze knul zoekt dan ook een rustige prikkelarme omgeving en een woonsituatie met maximaal 2 personen.

Herman kan naar gewenning een halve dag alleen thuis blijven. Een huis met grote tuin is voor deze energieke knul echt een pré.

Herman zit in dierenasiel Breda

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans