Herman is een kruising Mechelse herder van 3.5 jaar. Hij is ontzettend lief en graag actief bezig, maar alleen blijven vindt Herman niet zo leuk.

Herman zoekt een baasje waar hij lekker tegenaan mag kruipen als hij even wil uitrusten( hij mag alleen niet in bed, flauw he) en iemand die hem kan begeleiden wanneer hij het allemaal even niet begrijpt. Herman wordt alleen geplaatst met een andere hond in huis, liefst zijn formaat. Hij kan namelijk veel steun halen uit de gezelschap van andere hond.

Omdat deze pechvogel afgelopen keren terug naar het asiel is gekomen, heeft hij best wel moeite met het wennen aan nieuwe omgevingen en baasjes. Hiervoor krijgt hij gedragsmedicatie, welke ervoor zorgt dat Herman meer rust kan vinden en zal helpen bij de overgang naar een nieuwe plek. Uiteraard moeten zijn nieuwe baasjes zelf ook met hem aan de slag. Mocht het allemaal goed gaan, dan zal de medicatie afgebouwd kunnen worden. De medicatie zal voor 3 maanden geregeld worden door het dierenopvangcentrum.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Herman? Neem dan contact op met dierenasiel Breda waar hij verblijft.