M. leert door Bella het verschil tussen de aandacht opeisen en respect krijgen
jeugdgedetineerde detentie asielhond herplaatshond Dutch Cell Dogs

M. leert door Bella het verschil tussen de aandacht opeisen en respect krijgen

M. is een stoere jongen. Iemand met een grote mond, maar een klein hartje. Door een jeugd waarin hij emigreerde van Bulgarije naar Nederland en door de verkeerde vrienden die hij ontmoette, pleegde hij al op jonge leeftijd een aantal kleine delicten. Met 17 jaar werd hij gearresteerd en in een jeugdinstelling geplaatst.

De instelling worstelt met het machogedrag van M. Hij krijgt graag de aandacht van anderen, waardoor hij snel vatbaar is voor verkeerde bedoelingen. M. wilde hier aan werken middels het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma.

M. kreeg de kleine, schattige Bella om mee te trainen. Niet de grote, stoere hond waar hij op gehoopt had, maar vanaf de eerste training had hij een enorm respect voor Bella. M.: “Vroeger hadden wij ook een hond. Honden brengen liefde en vreugde in het leven. Door de fouten die ik gemaakt hebt, zit ik nog een aantal jaren hier. Toen ik hoorde dat ik tijdens mijn verblijf hier asielhonden kan helpen,  leek me dat mooi om te doen. Bella is misschien klein, maar ze is toch slim en stoer. Ze leert snel en luistert al echt naar me. Als ik echter een te grote mond opzet en te aanwezig ben, doet ze niet meer wat ik wil.”

Mede door de trainingen met Bella krijgt M. steeds meer het besef wat hij zichzelf en andere heeft aangedaan. “Ik heb mijn familie en vrienden veel pijn gedaan. Toen ik als 17-jarige jongen gearresteerd werd zag ik dat niet. Voor mijn gevoel kon ik alleen maar professioneel crimineel worden in de toekomst. Nu is dat anders. Ik zie en begrijp wat ik mijn familie heb aangedaan. Door Bella leer ik dat ook als je minder de aandacht vraagt, je respect kan krijgen van anderen. Ik hoop mezelf nog verder te kunnen ontwikkelen. Ik kwam hier binnen als een jongetje van 17, maar hoop hier over een paar jaar te kunnen vertrekken als een man.”

Lees ook het verhaal van J. die na twee jaar weer durfde te praten en van E. die zijn agressie leerde beheersen door het trainen met een asielhond. Of help mee om nog meer van deze jongens (of meiden) én asielhonden te helpen aan een tweede kans. Wordt donateur. Dit kan al vanaf € 3,- per maand.

Wegens privacyregels mogen we M. zijn volledige naam niet noemen en staat M. niet op de afbeelding.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans